°C 21

Tjedan bez obiteljskog nasilja, Golfove rastavili na proste faktore, šteta iznosi 50.000 kuna

05.06.2020.

Petar Brnada

Kao što smo i izvijestili početkom tjedna nepoznati lopovi na području Šćitarjeva provalili su u dva osobna automobila te iz njih ukrali više vrijednih dijelova što je rezultiralo značajnom materijalnom štetom, a danas smo iz PP Velika Gorica doznali još detalja vezanih uz krađu.

Kako nam je rekao inspektor Nikica Ljubanović, provala u dva Golfa 7 izvršena je na parkiralištu za rent-a-car vozila gdje su nepoznati počinitelji gotovo u potpunosti demontirali unutrašnjost i vanjske dijelove automobila.

-Krali su dijelove unutrašnjosti, kao i vanjske dijelove karoserije; protupožarne aparate, akumulator, filter zraka, branik, sklop poklopca motora i razno razne dijelove čime je nastala velika šteta koja je procijenjena na 50 tisuća kuna- potvrdio nam je inspektor Ljubanović.

U ovih tjedan dana za istaknuti je jedan pozitivan podatak, a to je da nije bilo prekršaja iz domene Zakona o zaštiti nasilja u obitelji.

No, zabilježena su dva prekršaja iz domene zlouporabe opojnih droga.

-Jedan se dogodio 29. svibnja u večernjim satima. Radi se o posjedovanju manje količine opojne droge marihuana koja je zatečena kod 19-godišnjaka u Kolodvorskoj ulici. Također, 2. lipnja, u Velikoj Mlaki kod 18-godišnjaka je pronađena manja količina od 3 do 5 grama opojne droga marihuana. U oba slučaja droga je oduzeta te je protiv počinitelja podnesen Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Velikoj Gorici- rekao nam je Ljubanović.

U sedam dana na području grada zabilježeno je sedam prometnih nesreća.

Foto: Ilustracija