°C 13

Terminal 2: Pakistanac živi na aerodromu

05.02.2019.

Redakcija

Posljednjih nekoliko dana na terminalu Zračne luke Franje Tuđmana odvija se filmska dramau kojoj naslovnu ulogi nosi jedan Pakistanac koji odbija napustiti zračnu luku, a što izuzetno podsjeća na radnju filma Terminal u kojoj glavnu ulogu ima Tom Hanks. 

Državljanin Pakistana prije nekoliko dana doletio je avionom iz Beograda u Zagreb, u zračnu luku Franjo Tuđman. Granična policija nije mi odobrila ostanak u Republici Hrvatskoj pa se sada Pakistanac nalazi na "ničijoj zemlji", kako piše index.hr.

Hrvatska mu ne dopušta ulazak u zemlju, a on se odbija vratiti u Srbiju zbog čega se nalazi u prostoru iz kojega se pušta tek u vrijeme ukrcaja za let u Beograd, na koji se naš "Tom" odbija ukrcati.

- Obavljenom graničnom kontrolom nad spomenutim državljaninom Pakistana utvrđeno je da nije opravdao svrhu i uvjete namjeravanog boravka u Republici Hrvatskoj, stoga mu je odbijen ulazak. Državljanin Pakistana nije zatražio međunarodnu zaštitu niti je tražio pravnu pomoć - poručili su iz MUP-a za index.hr

Koliko će još igra mačke i miša s hrvatskom policijom potrajati ne zna se. Kako se po međunarodnim propisima mora vratiti iz zemlje koju je došao očekuje se da ipak uđe u zrakoplov za Beograd, no potrebno je osigurati sigurnosnu pratnju kako na letu ne bi radio probleme.