Novosti Sport Događanja

Svojom krvlju spašavaju tuđe živote: Mladenu je ovo šezdeseti put da daruje svoju krv

27.06.2022. / Anes Šuvalić

U tijeku je nova akcija darivanja krvi koju provodi Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica. Veliki broj darivatelja već se danas odlučio pridružiti akciji. Među ovim humanim ljudima susreli smo i Mladena Križanića iz Vukovine, kojem je ovo 60-ti put da daruje krv.

- Želim pomoći ljudima. Osjećam da je to humana gesta i lijep je osjećaj znati da si nekome pomogao. Dok god budem zdrav i dok me ne budu odbili ja ću darovati krv – otkrio nam je Mladen.

No, nije Mladen jedini Goričanin velika srca. Kako smo doznali od ravnateljice Crvenog križa Renate Deak naš grad se može pohvaliti s trojicom darivatelja koji su od predsjednika Zorana Milanovića nedavno dobili nagradu za svoju humanost.

- Tri naša Velikogoričana su odlikovana Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske jer su darivali krv više od stotinu puta. Riječ je o Vjekoslavu Borkoviću, Ismetu Sulejmanagiću i Marinu Martinjaku – istaknula je Deak.

Svi koji žele dati krv mogu to učiniti danas do 13,50 sati u prostorijama Crvenog križa Velika Gorica na adresi Cvjetno naselje 16. Akcija se nastavlja i sutra i prekosutra na istoj lokaciji. U utorak krv možete dati od 12 do 17,50 sati, a u srijedu od 13 do 18,50 sati. Sutra je pauza od 13,45 do 14,30 sati, a prekosutra od 14,45 do 15,30 sati.

- Ako prvi put dolazite dati krv bilo bi dobro da nešto prije pojedete i popijete, ali ne jesti ništa masno. Darivatelji moraju biti punoljetni, potpuno zdravi i odmorni – objasnila je ravnateljica.
Nadam se da će se i ovaj put veliki broj naših sugrađana pridružiti velikoj obitelji heroja koji malom gestom spašavaju ljudske živote.

Podijeli