Novosti Sport Događanja

Svjetski dan učitelja: Deset velikogoričkih učitelja među najboljima je u Hrvatskoj

05.10.2022. / Redakcija

Oni nas ne uče samo gradivo u školama – oni nas uče kako živjeti pošteno, razborito i nesebično. Njih se sjećamo kada se prisjetimo školskih dana, njihove savjete cijenimo i primjenjujemo kroz cijeli život.

Danas je njihov dan.

Svjetski dan učitelja obilježava se u više od 100 zemalja svijeta, pa tako i u Hrvatskoj.

Lako je zamisliti da podučavanje djece nije težak posao, ali iza svakog školskog sata stoji nekoliko sati priprema, beskonačna dokumentacija i briga da svi učenici dobiju ono što najviše trebaju – podršku da usvoje znanje i osobu na koju se mogu osloniti dok nisu uz svoje roditelje.

Prošle dvije godine bile su izuzetno teške za učitelje i profesore koji su se svesrdno žrtvovali da omoguće djeci nastavu u najboljem i najsigurnijem obliku. Uz to često svjedočimo raznim pritiscima na njihove pristupe podučavanja i ocjenjivanja.

Učiteljima je samo jedno bitno – da djeca koju podučavaju izađu obogaćeni novim znanjem i očaranošću prema svijetu te da steknu prijatelje za cijeli život.

Trud velikogoričkih profesora prepoznalo je i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, koje je na popis od 513 najboljih djelatnika u području obrazovanja u školskoj godini 2021./2022. uvrstio i deset djelatnika iz Velike Gorice.

Troje profesora iz Gimnazije Velika Gorica (Kristina Lučić, Gordan Polan i Ivana Petravić), troje učitelja iz OŠ Nikole Hribara (Erika Likan Kelentrić, Sanja Božinović i Milan Omrčen) dvoje učitelja iz OŠ Eugena Kvaternika (Dalia Kager i Ivana Dubovečak), te Katarina Grgić Noršić iz OŠ Eugena Kumičića istaknuli su se svojim trudom, a isto tako se na umjetničkom polju iskazao profesor trube UŠ Franje Lučića, Tomislav Špoljar.

Za svoj rad navedeni će učitelji i profesori danas su dobili nagrade koje im je povodom Dana učitelja uručio ministar obrazovanja, Radovan Fuchs.

 

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Podijeli