Novosti Sport Događanja

Svi poludjeli za poculicom i podgutnicom! Rasprodana prva pošiljka autentičnih turopoljskih suvenira

09.01.2022. / Petar Brnada

Turopoljska podgutnica i poculica koje su nedavno dobile potpuno novu ulogu tako što su postale modni detalj u funkciji suvenira, vrlo su tražena roba u gradu pa i puno šire!

Od sredine prosinca narukvice su bile dostupne za kupnju po cijeni od 50 kuna, no ovog tjedna iz Muzeja Turopolja stigla je obavijest da ih u ovom trenutku zbog velike potražnje više nema!

-Zbog popriličnog broja telefonskih upita i fizičkih dolazaka u muzej želimo vas obavijestiti da je prva pošiljka narukvica rasprodana! Trenutno smo u postupku nabave nove pošiljke podgutnica i poculica, a o njihovoj dostupnosti obavijestit ćemo vas čim stignu- kažu iz Muzeja Turopolja.

Podsjetimo, podgutnica – simbol Turopolja i višestoljetne baštine cijelog našeg kraja smjestila se na moderan suvenir – narukvicu koju je izradio poznati proizvođač nakita Borboleta, a koja je sredinom prosinca predstavljena u Centru za posjetitelje Turističke zajednice Velika Gorica.

Suradnja Turističke zajednice Zagrebačke županije i privatnog sektora rezultirala je autentičnim i originalnim dizajnom koji postiže visoku razinu prepoznatljivosti, a s druge strane s takvim se suvenirom lokalno stanovništvo može identificirati. Tako je nastala moderna narukvica s motivima turopoljske podgutnice i poculice.

-Suvenir putnika uvodi u lokalnu tradiciju i baštinu te ga emotivno veže i podsjeća na posebnost doživljenog, odašilje brojne poruke o ljepoti destinacije, legendama, načinu života domaće zajednice, ali prije svega kupnjom suvenira putnik participira u plemenitom cilju lokalne zajednice. Narukvica za nas predstavlja promociju naše baštine - istaknula je prilikom predstavljanja novih suvenira direktorica Turističke Zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović dodavši kako Turistička zajednica nastoji uvijek promišljati o nekim novim idejama vezanima za suvenire, pa je tako došlo i do suradnje s Borboletom čiji su proizvodi odjeknuli daleko u svijetu te je stoga i narukvica s podgutnicom već viđena na izložbi u Dubaiu.

S novom linijom proizvoda koje na narukvicama donose tradicionalne motive, željeli su ići korak dalje – približivši tradiciju i mladima, zapravo svima koji rado nose nakit.

Podijeli