°C 17

Sve što zanima mlade, približit će im Info centar

22.03.2017.

ivana

U Velikoj Gorici i u Novom Čiču danas su otvoreni Info centar i Info točka za mlade koji će na ovim mjestima uvijek moći potražiti pomoć oko svega što ih zanima. Info centar za mlade otvoren je u sklopu prostorija Kluba mladih Velike Gorice dok je Info točka  podružnica koja je smještena u etno naselje Novo Čiče čime se približila mladima ruralnih naselja.

- Mladi će u Info centru VG i Info točki moći dobiti informacije i savjete o odabiru srednje škole, fakulteta, mogućnostima zapošljavanja i slično. U Čiču smo već provodili ankete i mladi su izrazili veliku želju za savjetovalištem, pa se nadamo da ćemo upravo to ponuditi mladima - pojasnila je voditeljica Info centra za mlade Ana Peternac Bučan.

- Naš cilj je da ono što radimo postane dostupno onima za koje radimo stoga posebno pozdravljamo mlade koji su se danas ovdje okupili - rekla je na otvorenju Info točke u Novom Čiču Svjetlana Marijon, predsjednica Udruge Zamisli koja cijeli projekt provodi u suradnju s Gradom Velika Gorica.

- Velika Gorica je bila predgrađe Zagreba i od toga sad treba izgraditi grad s identitetom. Od spavača treba napraviti živuće ljude koji će stvarati novu kvalitetu. To je proces koji se ne može napraviti bez mladih, najbitnije da se njihov glas čuje - rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

- Mnogi moji kolege su involvirani u udrugu Zamisli i svaku aktivnost nastojim podržati. Ovo sam prepoznao i kao otac svjestan koliko loših informacija dobivaju mladi, od te šume ne vidi se drvo, a ovaj Centar će filtrirati informacije i ovdje će mladi pronaći ono što ih zaista interesira - rekao je Goran Grgić.

Info centar će biti otvoren svakog radnog dana, a Info točka će za sada raditi jedan dan u tjednu.

- Dobili smo jedan prostor gdje će mladi iz ovog kraja i okolnih sela dati svoje prijedloge, tražiti savjete, mi smo vam dužni pomoći vam i usmjeriti vas, da volite Lijepu našu, ne slušate priče kako je dobro otići van, već da se ovdje školujete i zaposlite. Ovaj prostor je bio zapušten, a upravo su mladi doprinijeli da se uredi i da danas imamo ovo etno naselje. Tu su pokazali kako mogu mladi puno napraviti, samo ih treba usmjeriti - rekao je Stipo Duvnjak, predsjednik KUD-a Čiče koji je ustupio prostor za Info točku u jednoj od svojih kućica.

Na otvaranju su bili gradonačelnik Dražen Barišić i zamjenik Ervin Kolarec, pročelnik za predškolski odgoj, školstvo i sport Krešimir Ačkar, župnik župe Svetog Ivana Krstitelja Novo Čiče Marijan Prepeljanić, ravnateljica Turističke zajednice Grada Velike Gorice Milada Mesarić, predsjednica Udruge Zamisli Svjetlana Marijon i glumac Goran Grgić, kao i brojni drugi uzvanici te djeca i mladi iz Novog Čiča.

 

 

Galerija slika

Sve što zanima mlade, približit će im Info centar Sve što zanima mlade, približit će im Info centar Sve što zanima mlade, približit će im Info centar Sve što zanima mlade, približit će im Info centar Sve što zanima mlade, približit će im Info centar Sve što zanima mlade, približit će im Info centar Sve što zanima mlade, približit će im Info centar Sve što zanima mlade, približit će im Info centar Sve što zanima mlade, približit će im Info centar Sve što zanima mlade, približit će im Info centar Sve što zanima mlade, približit će im Info centar Sve što zanima mlade, približit će im Info centar Sve što zanima mlade, približit će im Info centar Sve što zanima mlade, približit će im Info centar Sve što zanima mlade, približit će im Info centar Sve što zanima mlade, približit će im Info centar Sve što zanima mlade, približit će im Info centar Sve što zanima mlade, približit će im Info centar