°C 3

Sve češći prekršaj na prometnicama: 25-godišnjak završio u zatvoru zbog vožnje bez položenog vozačkog ispita

20.01.2021.

Ivana Ćurić

Tijekom nedavnih akcije pojačanog nadzora vozila i vozača tijekom proteklog vikenda policija je ponovno imala bliske susrete s "vozačima" koji zapravo još nisu položili vozački ispit.

Gorički policajci tijekom vikenda su za volanom zatekli dva vozača koja nisu još stekli pravo na upravljanje vozilima, riječ je o mlađim osobama u oba slučaja, a jedan od vozača je s područja Sisačko-moslavačke županije.

Također jedan ovakav slučaj dogodio se 14. siječnja na A11 oko 15 sati, no vozač je zbog ponavljanja ovog kaznenog djela završio na izdržavanju kazne u zatvoru.

-Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke tijekom kontrole i nadzora prometa na autocesti A11 zaustavili su osobni automobil krapinskih registarskih oznaka kojim je upravljao 25-godišnjak. Provedenim nadzorom utvrđeno da vozač upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje to jest prije položenog vozačkog ispita. S obzirom da se radi o recidivistu, isti je uhićen, a potom prepraćen na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 25 dana-izvijestila je policija.