°C 30

Štrajk ide dalje: Sutra u cijeloj Hrvatskoj nema nastave

05.11.2019.

Petar Brnada

Na jučerašnjem sastanku u Ministarstvu rada gdje su se predstavnici sindikata sastali s ministrom rada Josipom Aladrovićem, ministrom financija Zdravkom Marićem i ministricom obrazovanja Blaženkom Divjak odlučeno je da štrajk u školama ide dalje, ali i najavljeno da će se pregovori nastaviti kroz tjedan.

Konkretno, danas štrajka Primorsko-goranska i Zadarska županija, a u srijedu će štrajk biti u cijeloj Hrvatskoj, pa tako nastave neće biti niti u velikogoričkim školama. Sindikati su uz to najavili i veliki prosvjed na Markovu trgu.

Kako piše Večernji list, Mihalinec je nakon sastanka rekao da su iznijeli svoje argumente kako izaći iz ove situacije, a da su od Vlade dobili obećanje da će njihov prijedlog biti u pisanoj formi.

-Ovo je prvi razgovor na kojem smo od Vlade dobili obećanje da će njihov prijedlog biti u pisanoj formi. Dogovorili smo se da ćemo se ovaj tjedan sastati ponovno. Sve aktivnosti idu dalje. Mi smo ponovo argumentirali naše zahtjeve kako izaći iz ove situacije. Pregovori su zatvoreni. Štrajk je danas krenuo 17. dan. Štrajk ide i dalje dok ne postignemo rješenje. Sve ono što postignemo dat ćemo svim sudionicima na referendumsko pitanje- prenosi izjavu Mihalineca Večernji list.

Kako dodaju, ministar Aladrović naglasio je da pomaka ima te da se do kraja tjedna nadaju nekoj prihvatljivoj ponudi koja će potom biti i formulirana.

-Pomaka naravno da ima, sindikati stavljaju svoje pozicije, mi stavljamo svoje. Nadamo se da će doći do neke vrste dogovora. Nadam se da ćemo sutra doznati koliko su i sindikati spremni na kompromis. Do kraja tjedna bi trebalo biti doneseno rješenje i ova situacija mora vrlo brzo završiti- rekao je ministar Aladrović.