Novosti Sport Događanja

Stožer pozvao mjesne odbore i vatrogasce na obilazak terena

23.02.2018. / Redakcija

Sve ekipe zimske službe su na terenu, dežurstva imaju Crveni križ te sva gradska komunalna poduzeća, kao i gradski komunalni redari, poručuju iz Stožera za civilnu zaštitu.

Radni sastanak Stožer je održao danas, a tom prilikom naglasili su kako uz ekipe zimske službe svoj doprinos u ovim vremenskim uvjetima trebaju dati i predstavnici mjesnih odbora i gradskih četvrti, kao i dobrovoljna vatrogasna društva.

- Apeliramo na predsjednike mjesnih odbora i gradskih četvrti, kao i na naše vatrogasce, da obiđu teren i utvrde eventualne potrebe stanovništva. Također, ukoliko imaju mogućnosti, neka pomognu starijim osobama u čišćenju snijega i omogućavanju dolaska hitnih službi u slučaju potrebe do istih – istaknuo je načelnik Civilne zaštite Ervin Kolarec.Na temelju prikupljenih podataka na području Velike Gorice za sada nije bilo većih poteškoća što potvrđuje svijesti građana da potrebe i svoje aktivnosti prilagođavaju uvjetima na terenu.

-Mole se građani da se pridržavaju komunalnog reda o čišćenju snijega i da ne izlaze bez potrebe, osobito starije osobe, a zbog najavljenih niskih temperatura. Stožer Civilne zaštite Grada Velike Gorice prati situaciju i u slučaju potrebe pravovremeno će dijelovati-poručili su iz Stožera.

Sve potrebe vezane uz zimsku službu građani mogu javiti na 01/6221-844 ili na mobitel 099/6090060; gradske komunalne redare moguće je dobiti na 01/6269900, a za sve hitne slučajeve, podsjećamo, tu je broj telefona 112.

Podijeli