Novosti Sport Događanja

Što znači biti lovac?

23.11.2022. / Redakcija

Tajnik Lovačkog društva „Srndać” Vukovina, Darinko Gučić upoznao nas je s time što znači biti lovac.

- Ako ste spremni za odlazak u prirodu, ako imate poštovanje prema životinjama, ako ste spremni izdvojiti znatno vrijeme za održavanje lovno tehničkih i lovno gospodarskih objekata tada bi mogli imati predispozicije da budete lovac – kaže Gučić.

Lov je više nego odstrel divljači, a zahtijeva upornost, strpljenje i prvenstveno poštovanje.

-Da bi bio pravi lovac prije svega morate poštovati životinje, biti strpljivi i vješti, uživati u povezivanju s prirodom te na taj način doprinijeti održavanju zdrave populacije divljači u lovištu. Ako se mislite baviti lovom samo radi odstrela divljači tada razmislite da se bavite nečim drugim – preporučuje Gučić.

Lovci svake godine obnavljaju lovište i lovno gospodarski fond kao i objekte kojima se lovci služe da bi lovačko društvo bilo funkcionalno te ispunjavalo zadane uvjete. U tome im već godinama pomaže grad Velika Gorica koji financira lovačke udruge koje se prijave na javni natječaj za potpore lovstvu te je i u 2022. godini grad Velika Gorica dodijelio Lovačkom društvu „Srndać“ Vukovina 6.000,00 kn za projekt „Edukacija članova putem stručnog osposobljavanja te povećanje kvalitete infrastrukture u lovištu i lovačkom domu“.

- Ovim putem se i zahvaljujemo gradonačelniku g. Krešimiru Ačkaru na razumijevanju i Gradu Velika Gorica što dugi niz godina pomaže Lovačkom društvu „Srndać“ Vukovina te se veselimo i daljnjoj suradnji uz lovački pozdrav „Dobra kob!” - poručuje Gučić.

 

Podijeli