°C 17

Stiglo sunce, odlazi klizalište

21.02.2019.

Juraj Odrčić

Ovogodišnja sezona klizanja koja je trajala od sve od Sv. Nikole početkom prosinca pa sve do sredine veljače bila je rekordna. Od samog odaziva građana, ponude, atmosfere, a na kraju i povratnih reakcija Velikogoričana sve je pokazalo kako su mali i veliki uživali u klizanju ove sezone. Ove su godine i za vrijeme školskih praznika mogli klizati besplatno u jutarnjim satima, a kako pokazuju brojke u odnosu na prošlu godinu zabilježeno je 74% više klizača.

- Drago nam je da je ovogodišnja sezona klizanja srušila sve dosadašnje rekorde. Također, izuzetno smo zadovoljni što su naši sugrađani prepoznali trud i ideje koje smo ove godine, zajedno sa gradskom upravom, uložili u samo postavljanje, ali i organizaciju klizanja. Ispostavilo se da je nova lokacija ‘pun pogodak’ te se zahvaljujemo Gradu Velikoj Gorici, Turističkoj zajednici, Pučkom otvorenom učilištu i svima koji su dali svoj obol u realizaciji ovog novog-starog projekta. Pohvale svakako zaslužuju voditelj klizališta i naši djelatnici koji su radili na postavi i na održavanju leda jer su svoj posao odradili besprijekorno. Vjerujemo da na tragu ovogodišnjeg uspjeha, u narednim godinama možemo biti sve bolji i bolji. Prostora za nove ponude, ideje, zabavni i edukativni sadržaj za naše najmlađe ima puno te se veselimo daljnjim izazovima koji su pred nama - istaknuo je Jurica Mihalj, predsjednik Uprave VG Komunalca.

Kao i svim zimskim radostima tako i ovoj dolaskom toplijeg vremena došao je kraj. Temperature proteklih dana već su prelazile 10 Celzijevih stupnjeva, a nakon kratkog zahladnjenja za vikend isto će se nastaviti i sljedećega tjedna. Vremenske su to prilike u kojima će se led na klizalištu otopiti, a potom će iz Šetališta Franje Lučića i klizalište koje je ove zime uveseljavalo Velikogoričane.