Novosti Sport Događanja

Spreman za preuzimanje vlasti: Osigurao je krafne za sve, kao i bogat kulturno-umjetnički program prožet nastupima plesača i žonglera, a za one najmlađe hrpu balona

02.02.2023. / Redakcija

Ideja Fašničke republike ponovno se budi, sve jače odjekuje Turopoljem, a vjetar promjena zapuhao je nezaustavljivo. Princ Fašnik i njegova Princeza te vjerni Pajcek, Luk i Žir okupljaju pristaše za odlučujući napad. Cilj je jasan, uzeti ključeve Grada i preuzeti vlast. Pozivaju sve ljude dobre volje koji ih podržavaju da im se sutra u 11 sati pridruže kod Muzeja Turopolja. Osigurali su krafne za sve svoje pristaše, kao i bogati kulturno-umjetnički program prožet nastupima plesača i žonglera, a za one najmlađe hrpu balona.

Ako uspiju u svojim namjerama, pred nama je 19 dana urnebesne zabave. Za 11. veljače najavili su Mali fašnik na kojem će pod maskama i u svojim kostimima Parkom dr. Franje Tuđmana prodefilirati klinci i klinceze. Upravo za njih izmišljena je i posebna fašnička slastica krafnoled.

Tjedan dana poslije, Velikom Goricom prodefilirat će i Velika fašnička povorka koju će koordinirati Mario Petreković. Ovaj svestrani radijski i TV voditelj, komičar i glumac, uz pomoć Princeze Fašnika i Pajceka, Luka i Žira zasigurno će zabaviti i do suza nasmijati publiku na velikogoričkim ulicama.

Nakon što velika fašnička povorka prođe našim gradom, u šatoru u Parku dr. Franje Tuđmana slijedi pravi tulum uz DJ-a, grupu Zakon šutnje i Mineu. Oni malo stariji prisjetit će se hitova poput "Good boy", "Vrapci i komarci", "Uberi ljubicu", "Rano", "Da me 'oće Stipe" , a oni malo mlađi doznat će kako je izgledala dance glazba 90-tih.

 

 

 

Podijeli