Novosti Sport Događanja

Sportaši s intelektualnim teškoćama na turniru u Velikoj Gorici

05.10.2017. / Maja Peranić

Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica domaćin je Međužupanijskog malonogometnog turnira za osobe s intelektualnim teškoćama. Turnir se održava u sklopu Specijalne olimpijade.

Sedamdesetak djece i mladih okupilo se jutros na igralištu Centra za odgoj i obrazovanje gdje je upriličeno svečano otvorenje Međužupanijskog malononogometnog turnira. Ovaj turnir već se po treći put održava upravo u našem gradu koji je tom prilikom ugostio mlade sportaše iz pet županija koji će na sportskom igralištu odmjeriti svoje snage.


-Ovdje su nam djeca iz svih naših srodnih kuća iz 5 županija, uzrasta do 15-16 godina koji vole nogomet, uživaju u nogometu, vole sport i jako se vesele doći u Veliku Goricu jer im je uvijek jako lijepo kod nas-rekla nam je ravnateljica Centra Nikolina Vučković Barišić.


Tijekom današnjeg dana djeca će se družiti i razvijati pravi sportski duh, a oni koji neće zaigrati nogomet radosno će navijati. Sport se tako ponovo pokazao kao jedan od najboljih načina inkluzije djece s teškoćama kao aktivne članove zajednice.

-Iznimno smo ponosni i drago nam je da se ovaj turnir održava baš u našem gradu i da djeca s integracijom kroz sport mogu nadići svoje teškoće, i sve barijere od sociološkog, psihološkog stanja. Ako itko zaslužuje onda zaslužuju ova djeca da im budemo uvijek i bezrezervno pri ruci i da im možemo pomoći-kazao je ispred Grada Velike Gorice zamjenik gradonačelnika Krešo Ačkar koji je turnir proglasio otvorenim.Prava sportska atmosfera potom se proširila igralištem gdje su mladi sportaši krenuli sa svojim laganim zagrijavanjem.

-Volim nogomet i super se osjećam. Očekujem da na kraju budemo prvi ili drugi. Sad se zagrijavamo. Najvažnije je sve obraniti i ne derati se-rekao nam je mladi vratar Josip Đuran.Djeca će osim u nogometu imati priliku da se iskažu i u drugim sportovima koje vole kroz Olimpijadu u sklopu koje se i današnji turnir održava.

-Centar se uključio u olimpijadu djece s posebnim potrebama. Sudjelujemo u trčanju, plivanju, maratonu i svim sportovima tako da od malih nogu njegujemo sport i male sportaše – rekla je ravnateljica Vučković Barišić.


Osim olimpijade i nogometnog turnira, Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica u narednom razdoblju očekuju brojne aktivnosti. Uskoro se organiziraju Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u samom Centru gdje će biti upriličen i blagoslov plodova, a u istom će događanju koje se organizira na državnoj razini, štićenici Centra sudjelovati u Malinskoj na otoku Krku. Očekuje ih i sudjelovanje na Gastru Turopolja 15. listopada, a potom i priprema božićne priredbe i obilježavanje Dana invalida. Svim tim aktivnostima Centar nastoji djecu što više uključiti u svakodnevni život kao ravnopravne članove društva.-U radu na inkluziji napravili smo veliki iskorak. Prisutni smo u svim tijelima što se tiče naše struke u Velikoj Gorici, sudjelujemo na svim događanjima i mogu reći, s obzirom na to da sam u ovom Centru dugi niz godina, da smo napravili puno-rekla nam je ravnateljica Nikolina Vučković Barišić.

Galerija slika

Sportaši s intelektualnim teškoćama na turniru u Velikoj Gorici Sportaši s intelektualnim teškoćama na turniru u Velikoj Gorici Sportaši s intelektualnim teškoćama na turniru u Velikoj Gorici Sportaši s intelektualnim teškoćama na turniru u Velikoj Gorici Sportaši s intelektualnim teškoćama na turniru u Velikoj Gorici Sportaši s intelektualnim teškoćama na turniru u Velikoj Gorici Sportaši s intelektualnim teškoćama na turniru u Velikoj Gorici Sportaši s intelektualnim teškoćama na turniru u Velikoj Gorici Sportaši s intelektualnim teškoćama na turniru u Velikoj Gorici Sportaši s intelektualnim teškoćama na turniru u Velikoj Gorici Sportaši s intelektualnim teškoćama na turniru u Velikoj Gorici Sportaši s intelektualnim teškoćama na turniru u Velikoj Gorici Sportaši s intelektualnim teškoćama na turniru u Velikoj Gorici Sportaši s intelektualnim teškoćama na turniru u Velikoj Gorici Sportaši s intelektualnim teškoćama na turniru u Velikoj Gorici Sportaši s intelektualnim teškoćama na turniru u Velikoj Gorici

Podijeli