°C 12

Škole obavještavaju roditelje: Udžbenici besplatni, ali ne i dodatan materijal!

17.08.2020.

Maja Peranić

Početak nove školske godine je pred vratima te roditelji polako kreću s nabavkom školskog pribora svojim mališanima. Besplatne udžbenike i ove je godine svim osnovnoškolcima osigurala država, no kad je riječ o radnim bilježnicama i dodatnom nastavnom materijalu, koji je dosad sufinancirala Zagrebačka županija, to ovog puta nije slučaj. Osnovne škole s područja Velike Gorice uputile su obavijesti roditeljima da će te materijale morati nabavljati sami.

-Poštovani roditelji, iz Upravnoga odjela za predškolski odgoj, školstvo i sport Grada Velike Gorice dobili smo obavijest da Grad Velika Gorica neće financirati nabavu dodatnih obrazovnih materijala, odnosno radnih bilježnica i radnih materijala za tehničku kulturu za školsku godinu 2020./2021. Naime, ove godine Zagrebačka županija ne sufinancira njihovu nabavu. Roditelji će ih u dogovoru s učiteljima sami nabavljati (prema potrebi). Molimo da pričekate početak nastavne godine i pratite obavijesti na našim mrežnim stranicama. Veći dio udžbenika za razrednu nastavu radnoga je karaktera, odnosno radna bilježnica sastavni je dio udžbenika i ne treba je posebno nabavljati. Podsjećamo da su sredstva za nabavu udžbenika za obvezatne i izborne nastavne predmete osigurana u državnome proračunu – objavljeno je na internetskoj stranici OŠ Eugena Kumičića.

Istu informaciju objavile su i OŠ Eugena Kvaternika, OŠ Novo Čiče, OŠ Nikole Hribara te OŠ Velika Mlaka.

Škole mole roditelje da prate njihove web stranice na kojima će objavljivati informacije o nastavnim materijalima koje će biti potrebno nabaviti.

 

 

(foto:ilustracija)