Novosti Sport Događanja

Sjednica Gradskog vijeća započela stankom i pressicom, SDP iznio primjedbu na zapisnik

30.11.2021. / Petar Brnada

Sjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice započela je stankom i press konferencijom SDP-a koja je sazvana zbog primjedbe na zapisnik. Kako su naveli iz SDP-a, više točaka dnevnog reda nije sačinjeno u skladu s poslovnikom i procedurom te su se pred gradskim vijećnicima našle unatoč negativnom mišljenu Odbora za statut.

Dakle kada je to odbor za statut konstatirao predsjednik je trebao zatražiti od predlagatelja da akt uskladi s poslovnikom i da ga izmjene i dopune. Ovako je napravljen propust. Mi smo zadnji put rekli na sjednici da smo tada bili krajnje korektni i da nećemo ići do kraja, ali sada ćemo zaista ići do kraja. Ove odluke nisu donesene u skladu s poslovnikom niti je predsjednik dao na doradu i dopunu nego ih je takve uz negativno mišljenje Odbora uputio u proceduru. To je nedopustivo, protupropisno i nije u skladu s demokratskom procedurom i uljuđenim parlamentima, a Gorica je šesti grad po veličini u Hrvatskoj- poručio je vijećnik Ivo Jelušić (SDP).

Kako je pojasnio, sporne točke su Odluka o lokalnim porezima, Odluka o obnovi zgrade javne namjene područne škole u Dubrancu, suglasnost Grada za sklapanje ugovora i točka 31. gdje naziv točke, kako kaže Jelušić, nije odgovarao materijalu.

-Jedino što je ispravljeno je točka 31. gdje je u skladu sa stavom Odbora to promijenjeno pa je na dnevni red došao naziv točke kakav bi i trebao biti dok ostale točke nisu dorađene- rekao je Jelušić.

Vrativši se u vijećnicu, Jelušić je svoju primjedbu iznesenu na press konferenciji ponovio i pred ostalim vijećnicima te je od predsjednika Darka Bekića (HDZ) zatražio da zbog svojih propusta podnese ostavku, dok je Bekić nastavio s dnevnim redom.

Prije izglasavanja dnevnog reda Jelušić je ponovno zatražio stanku i sastanak Odbora i to zbog dvije točke koje su dodatno uvrštene u dnevni red. Nakon sastanka Odbora, točke su uvrštene na dnevni red koji je na koncu jednoglasno i usvojen.

Podijeli