Novosti Sport Događanja

Sirene turopoljskih vatrogasaca svirale za poginule na Kornatu: 'Emotivan dan za sve nas, neka se tako nešto nikad ne ponovi'

30.08.2021. / Maja Peranić

Točno 14 godina nakon kornatske tragedije vatrogasci diljem Hrvatske odali su počast žrtvama – dvanaestorici kolega koji su tog kobnog 30. kolovoza 2007. godine izgubili svoje živote gaseći požar na Velikom Kornatu.

Emotivan je to dan za sve vatrogasce koji su se pridružili odavanju počasti, a među njima i Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica te brojni DVD-ovi s područja Turopolja. Vatrogasci su se postrojili te u 15,25 sati upalili sirene na 60 sekundi. Nakon toga pročitana su imena poginulih vatrogasaca.

-I ove godine obilježavamo tragičan događaj pogibije vatrogasaca na Kornatima, svake godine ćemo to obilježiti kako bi ih se sjetili da nisu dali svoje živote uzalud nego na dobrobit građana kako njihovih i tako cijele Hrvatske-rekao nam je Dražen Đurašin, zapovjednik DVD-a Velika Gorica.

Poistovjetiti se sa stradalim kolegama, nezapamćenom tragedijom u ovim krajevima, nije teško članovima i naših DVD-ova svjesnih koliko odricanja i truda ulažu kako bi spašavali tuđe živote i imovinu. DVD Velika Gorica danas broji stotinjak članova, 20-ak operativnih te 85 aktivnih članova. Okupljaju se barem jednom tjedno, održavaju vježbe, obučavaju mlade generacije i održavaju tradiciju vatrogastva u našem kraju.

Dodaju samo kako je ovaj, 30. kolovoza, emotivan dan za sve vatrogasce koji mole Boga da se takva velika tragedija nikad ne ponovi.

Galerija slika

Sirene turopoljskih vatrogasaca svirale za poginule na Kornatu: 'Emotivan dan za sve nas, neka se tako nešto nikad ne ponovi' Sirene turopoljskih vatrogasaca svirale za poginule na Kornatu: 'Emotivan dan za sve nas, neka se tako nešto nikad ne ponovi' Sirene turopoljskih vatrogasaca svirale za poginule na Kornatu: 'Emotivan dan za sve nas, neka se tako nešto nikad ne ponovi' Sirene turopoljskih vatrogasaca svirale za poginule na Kornatu: 'Emotivan dan za sve nas, neka se tako nešto nikad ne ponovi'

Podijeli