°C 19

Shvatio da je pokraden kad su mu susjedi pronašli novčanik

16.12.2017.

ivana

Prijevare i krađe nisu zaobišle goričko područje ni ovaj tjedan.

Tijekom jučerašnjeg poslijepodneva dogodio se novi slučaj prijevara u Velikoj Gorici. Na meti prevaranta ovoga puta bila je 81-godišnja žena. Njoj je na vrata stana u Ulici Matije Slatinskog između 14:30 i 15:00 sati pokucala nepoznata ženska osoba i lažno joj se predstavila kao službena osoba. Na prijevaru je od 81-godišnjakinje otuđila nekoliko desetaka tisuća kuna.

U kuću 79-godišnjaka u Donjoj Lomnici stigla je ženska osoba koju već vlasnik već poznaje iz viđenja jer ga je prije tražila novac.

-Ušla je u kuću na odobrenje vlasnika, tražila da ode na wc, te je tom prilikom iz sobe ukrala novčanik i kasnije otišla. Vlasnik je saznao da mu je novčanik ukraden nakon što su ga susjedi pronašli bačenog nedaleko od njegove kuće bez novaca-izvijestili su iz PP Velika Gorica. Šteta iznosi oko 200 kuna.

U noći s petka, 8. na subotu, 9. prosinca provaljeno je u skladište poduzeća u Velikoj Mlaki. Nepoznati počinitelj iz  teretnih vozila istankao je 400 litara dizel goriva. Potom je i provalio u kontejner koji se nalazio u tamošnjem dvorištu. Šteta koju je napravio iznosi oko 5.200 kuna.

Nepoznati počinitelj pokušao je provaliti u trgovinu Aldi na Plesu 13. prosinca oko 22:00 sata. Nepoznati počinitelj demontirao je zvučnu kutiju alarma u namjeri da provali u unutrašnjost trgovine, no nije uspio te je na kraju odustao od namjere.