Novosti Sport Događanja

Šestero Goričana palo na alkotestu, 30-godišnjak zaustavljen u Svačićevoj napuhao 2,36 promila!

13.09.2021. / Petar Brnada

Na području policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana PU Zagrebačke i ovog je vikenda provedena akcija „Alkohol i opojne droge“ i „Brzina“ za vrijeme koje je utvrđeno ukupno 35 ciljanih prekršaja.

Ponovno je prednjačila nepropisna brzina zbog koje je zaustavljeno 20 vozača, dok je evidentirano i osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje. U vožnji u alkoholiziranom stanju uhvaćeno je šestero vozača te je zabilježen i jedan prekršaj upravljanja vozilom dok mu je isteklo važenje prometne dozvole. Također, tijekom provođenja akcije utvrđeno je i 10 ostalih prekršaja iz domene prometa, pa se tako ukupna brojka popela na 45 prekršaja.

Vikend rekorder po promilima zaustavljen je u subotu oko 23:40 sati.

-Muškarac starosti 30 godina upravljao je osobnim automobilom, a kretao se kolnikom ulice kralja Petra Svačića u Velikoj Gorica u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do kbr.113 navedene ulice isti je zaustavljen i alkotestiran kojom prilikom je utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola dok je u organizmu imao 2,36 g/kg alkohola, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg- izvijestili su iz PP Velika Gorica.

Na mjestu događaja privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola i smješten je u posebnu prostoriju ove PP do otriježnjenja. Iz policije navode da muškarac nije recidivist i protiv istog je podnijet Optužni prijedlog nadležnom sudu. 

Podijeli