Novosti Sport Događanja

Sedmero Velikogoričana uhvaćeno u vožnji u pijanom stanju, najviše napuhao 29-godišnjak zaustavljen u Svačićevoj

20.09.2021. / Petar Brnada

Na području policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana PU Zagrebačke i ovog je vikenda provedena akcija „Alkohol i opojne droge“ i „Brzina“ tijekom koje je utvrđeno 20 ciljanih prekršaja.

U izvješću velikogoričke policije navodi se da je evidentirano šest prekršaja nepropisne brzine, sedam prekršaja alkohola za vrijeme vožnje, četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje, jedan prekršaj upravljanja vozilom dok mu je isteklo važenje prometne dozvole, jedan prekršaj vožnje bez položenog ispita te jedan prekršaj vožnje kroz crveno svjetlo.

Također, tijekom provođenja akcije utvrđeno je i devet ostalih prekršaja iz domene prometa, pa je tako zabilježeno ukupno 29 prometnih prekršaja.

Vikend rekord ovog je vikenda zaustavljen u Svačićevoj ulici.

Iz policije su izvijestili da je u nedjelju u 03:44 sati, muškarac starosti 29 godina upravljao osobnim automobilom, a kretao se kolnikom ulice kralja Petra Svačića u Velikoj Gorici. Dolaskom do kbr.25 navedene ulice muškarac je zaustavljen i alkotestiran te je utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola dok je u organizmu imao 1,81 g/kg alkohola, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg.

-Istom je na mjestu događaja privremeno oduzeta vozačka dozvola, i smješten je u posebnu prostoriju ove PP do otriježnjenja. Isti nje recidivist i protiv istog je podnijet Optužni prijedlog nadležnom sudu- kažu iz PP Velika Gorica.                                      

U vrijeme provođenja akcije, u periodu od 21 do 5 sati, nije zabilježena niti jedna prometna nesreća dok su se u ostalo vrijeme vikenda dogodile četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Podijeli