Novosti Sport Događanja

Sastaje se Gradsko vijeće: Niz važnih odluka na dnevnom redu

05.06.2019. / Petar Brnada

Za točno tjedan dana velikogoričko Gradsko vijeće sastat će se na svojoj 4. ovogodišnjoj sjednici na čijem će se dnevnom redu naći i neke zanimljive i važne točke.

Naime, među brojnim izvješćima o realizacijama programa iz područja kulture, školstva, predškolskog odgoja i obrazovanja, sporta, komunalne infrastrukture itd. naći se i izvješće o radu gradonačelnika, ali i izvješće o radu davatelja javne usluge VG Čistoća d.o.o..

Nadalje, najveću raspravu vijećnika sigurno će izazvati četvrta točka dnevnog reda, a riječ je o prijedlogu odluke o novom kreditnom zaduženju Grada. Kako stoji u obrazloženju prijedloga, u Proračunu Grada Velike Gorice za 2019. godinu iskazana je namjera zaduživanja Grada putem kredita u ukupnom iznosu od 13,5 milijuna kuna kojim bi se trebala sufinancirati energetska obnova OŠ Nikola Hribar te OŠ Vukovina. Podsjetimo, riječ je o investiciji ukupne vrijednosti veće od 30 milijuna kuna, a ovim dugoročnim kunskim kreditom s rokom otplate od 5 godina, trebali bi se sufinancirati navedeni kapitalni projekti energetske obnove škola.

Pred vijećnicima će se naći i Prijedlog Odluke o imenovanju ulice u naselju Velika Gorica gradska četvrt Miljenko Granić o kojemu smo pisali jutros, Prijedlog Odluke o IV. izmjenama i dopunama prostornog plana uređenja Grada Velike Gorice i sl.

Zanimljiv je i Prijedlog Zaključka o davanju ovlaštenja gradonačelniku za potpisivanje Sporazuma o zajedničkoj suradnji Grada Velike Gorice te Općina Kravarsko, Orle, Pisarovina, Pokupsko i Rugvica na projektu „Izgradnja mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima. Bijela područja su ona područja u kojima ne postoji širokopojasna mreža.

Financiranje razvoja mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupih mreža sljedeće generacije (NGA) u bijelim područjima pristupnih mreža sljedeće generacije – pristupne mreže se odnose na dio mreže koji se proteže između krajnjih korisnika (kućanstava, tvrtki i javne ustanove) i prvog koncentracijskog čvora mreže (posljednja milja). Pristupne mreže sljedeće generacije obuhvaćaju sva infrastrukturna i tehnološka rješenja kojima se može pružati brzi/ultrabrzi pristup (više od 30 Mbit/s – 100 Mbit/s), u skladu s definicijama Digitalne agende za Europu (tehnološki neutralno). 

Podijeli