Novosti Sport Događanja

Sa zaštitnom maskom na licu ukrao čak 14 parfema, šteta veća od 4000 kuna

04.05.2020. / Petar Brnada

Čak tri različite trgovine u Velikoj Gorici proteklog tjedna našle su se na meti lopova koji su krali kozmetičke proizvode i parfeme, a u centru grada ukraden je i jedan bicikl.

Iz PP Velika Gorica jutros smo doznali da je 25. travnja pokradena trgovina Muller koja se nalazi u Šetalištu Franje Lučića odakle je ženska osoba ukrala više pakiranja električnih četkica za zube te nekoliko komada raznih kozmetičkih proizvoda.

- Ženska počiniteljica izvršila je nepažnju djelatnica te izvršila krađu više pakiranja četkica za zube koje unutra imaju dodatne nastavke te nekoliko komada raznih kozmetičkih proizvoda, a ukupna vrijednost robe iznosila je 2487 kuna. Počiniteljica je poznata policijskim službenicima i upravo se provodi kriminalističko istraživanje nad njom te će biti podnesena kaznena prijava nadležnom općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici-rekli su nam u policiji.

Istoga dana, oko 11 sati policijski službenici PP Velika Gorica zaprimili su dojavu djelatnika trgovine Kaufland koji su im javili da su zatekli mušku osobu u krađi artikala.

-Utvrđeno je da se radi o hrvatskom državljaninu s prostora Krapinsko-zagorske županije, a koji je tom prilikom otuđio više artikala ukupne vrijednosti 1200 kuna. Otuđeni artikli vraćeni su trgovini, a nad 42-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje te je protiv njega podnesena kaznena prijava- kazali su nam u policiji.

Dva dana kasnije, 27. travnja, počinjena je i krađa u trgovini dm koja je rezultirala većom materijalnom štetom.

Naime, oko 17 sati u trgovinu na Trgu Stjepana Radića ušetala je nepoznata muška osoba koja je nosila zaštitnu masku i u kratkom roku otuđila čak 14 parfema.

-Nepoznati počinitelj je došao do trgovine te iskoristio trenutnu odsutnost i zaokupljenost poslom djelatnica trgovine pa otuđio sveukupno 14 parfema koje je stavio u torbu koju je donio sa sobom. Vrijednost parfema cijeni se na 4350 kuna- rekli su nam u PP Velika Gorica.

Radi se o nepoznatom počinitelju koji je bio maskiran zaštitnom maskom koja je u proteklim mjesecima itekako normalna pojava, ali otežava utvrđivanje identiteta počinitelja. No unatoč tome, iz policije kažu da je riječ o muškarcu od 23 do 25 godina te visine 185 cm i srednje tjelesne građe, a koji je nosio zaštitnu masku crne boje preko usta i nosa.

Uz to, 26. travnja u vremenu od 11:40 do 12:05 sati ispred robne kuće u Zagrebačkoj ulici izvršena je krađa bicikla.

Radi se o bijelom biciklu marke Kilimanjaro u vlasništvu 65-godišnjaka koji je bicikl ostavio naslonjen na stup te ga nije vezao sigurnosnim lancem.

Vrijednost ukradenog bicikla cijeni se na oko 2000 kuna, rekli su u policiji.

Podijeli