°C 24

S gradilišta Hrvatske pošte ukradena oprema za videonadzor vrijedna više od 100 tisuća kuna

19.04.2019.

Petar Brnada

U proteklih sedam dana, konkretno od 13. do 19. travnja na postajnom području Velika Gorica zabilježen je ukupno 31 razni događaj. Poprilično je puno kaznenih djela, njih čak 17, no šest se progoni po službenoj dužnosti dok je u 11 kaznenih djela progon predviđen privatnom tužbom, izvijestili su iz PP Velika Gorica.

Što se tiče provale u građevinski kontejner koji se nalazi u Vukomeričkoj ulici, a o čemu smo pisali prije nekoliko dana, iz policije su danas potvrdili da su nepoznati lopovi ukrali vrlo vrijednu opremu videonadzornog sustava koji vrijedi više od 100 tisuća kuna.

Riječ je o više objektiva, nosača kao i samih kamera videonadzornog sustava koji su trebali biti  ugrađeni i postavljeni upravo na objektu Hrvatske pošte koji je u izgradnji.

U kontejner je provaljeno između 12. i 15. travnja, a očevidom je utvrđeno da je nepoznati počinitelj prišao prozoru kontejnera na kojemu je podigao roletu, a potom zavlačenjem podesnog alata isti obio i otvorio te ušao u unutrašnjost odakle je ukrao vrijednu opremu.

Zbog iznimno velike vrijednosti otuđene robe, točan iznos materijalne štete još se utvrđuje, iako je ona sigurno veća od 100 tisuća kuna, izvijestili su iz goričke policije.

U Bapču ukradena kosilica i motorna pila

S petka na subotu izvršena je provala u kuću u izgradnji koja je u vlasništvu 60-godišnje Goričanke, a nalazi se u mjestu Bapče.

-Kazneno djelo izvršeno je na način da je nepoznati počinitelj podesnim alatom obio vrata, ušao unutra te otuđio motornu pilu i samohodnu motornu kosilicu nakon čega se udaljio u nepoznato- priopćili su iz policije.

Kako su kazali, šteta se cijeni na oko 6000 kuna.

Dodajmo da je velikogorička policija u proteklih sedam dana zabilježila i jedno nasilje u obitelji te sedam prometnih nesreća.

Foto: Ilustracija