°C 16

Roditelji se žale: Zaprašivali komarce dok su djeca čekala autobus

18.06.2018.

Ivana Crnković

Mještani Turopolja upozorili su na nemili događaj koji se dogodio prošlog tjedna kada je tijekom dezinsekcije komaraca vozilo s insekticidima prošlo uz autobusnu stanicu na kojoj su djeca čekala školski autobus.

Iz straha za zdravlje djece roditelji su apelirali kako se ovakve situacije ne bi ponovile ubuduće. Zaprašivanje je bilo u četvrtak, 14. lipnja, a situacija se dogodila pred sam kraj dezinsekcije u 6:45 sati.

-Zaprašivanje komaraca u Turopolju odvijalo se dok su školska djeca stajala na stanicama i čekala školski autobus. Svi su zaprašeni otrovom. Stajali su u kućici za autobus okrenuti leđima i majicama preko nosa,jako sam se uzrujala zbog te scene. Ne vjerujem da djelatnik te tvrtke nije vidio djecu na stanicama, jer u razgovoru s djecom saznala sam da su zaprašena i ostala djeca na drugim stanicama. Takva događanja bi se svakako trebala izbjeći na svaki mogući način, a ne u 7 sati radnim danom dok djeca idu u školu-upozorila je čitateljica Jasmina iz Turopolja koja je cijeli događaj objavila i na Facebooku kako bi obavijestila druge roditelje.

Nažalost, ističe, nije to prvi put.

-Prošle godine djeca su se igrala na cesti u vrijeme zaprašivanja, tada nisu znali i bilo im je muka, a sad su znali, okrenuli se i stavili majice preko nosa-dodaje Jasmina.

Iz tvrtke Eko-deratizacije na medijski upit odgovorili su kako su akciju ranije najavili te da je korišteno sredstvo dozvoljeno u naseljenim područjima.

-Akcija zaprašivanja komaraca je bila izvršena u dogovoreno i prethodno najavljeno vrijeme tijekom kojega su uvjeti za zaprašivanje (bez kiše i vjetra) bili idealni. Samo sredstvo koje koristimo u zaprašivanju ima dozvolu Ministarstva zdravstva za uporabu u zonama ljudskog stanovanja i rekreacijskih objekata te kao takvo ne predstavlja ugrozu za ljude u koncentracijama koje se koriste-odgovorili su na naš upit iz tvrtke koja je zadužena za dezinsekciju komaraca na goričkom području.

Iako uz svaku najavu zaprašivanja komaraca tvrtka moli građane da ne izlaze na ulicu bez potrebe, možda bi se ubuduće ipak trebalo voditi računa o djeci koja do škole u Vukovini na vrijeme moraju dočekati školski autobus te im je izlazak na ulicu neophodan.

 

 

(foto: Ilustracija,E.D.)