°C 21

"Riječke vatre" za Ivana Galekovića: Firecombat u spomen na poginule vatrogasce

28.09.2019.

Juraj Odrčić

Velikogorički vatrogasci danas su se uputili u Rijeku gdje se održava Firecombat natjecanje vatrogasnih grupa „Riječke vatre“ koje će okupiti 50 vatrogasnih ekipa iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Natjecateljsku ekipu Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica prati i grupa velikogoričkih profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca, a koji ih bodre u ovom natjecanju koje ove godine za njih ima svoju posebnu težinu.

Naime, kako su najavili organizatori ovogodišnje natjecanje ima humanitarni karakter te će se sav prihod donirati obiteljima poginulih vatrogasaca  – Gorana Toića, zapovjednika DVD-a „Cres“ te Ivana Galekovića, pripadnika JVP Velika Gorica koji su, nažalost, živote izgubili ove godine.

Ovo memorijalno natjecanje organizira Javna vatrogasna postrojba Grada Rijeke, a pokrenuto je pred 12 godina u čast vatrogasca Ede Surine, koji je smrtno stradao 2005. godine uslijed eksplozije plina.

- Vatrogasci našega grada na Firecombatu u Rijeci, u sjećanje i s mislima na prerano ugašen život Ivana Galekovića. Sav prihod ovog natjecanja u jednakim omjerima usmjeren je na obitelji Galeković i obitelji Gorana Toića, preminulog zapovjednika DVD-a Cres. Hvala organizatorima što su ovom humanom namjenom uključili i našu velikogoričku obitelj, kojoj i Grad stoji otvoren za sve potrebe – poručio je velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić.

Galerija slika

"Riječke vatre" za Ivana Galekovića: Firecombat u spomen na poginule vatrogasce "Riječke vatre" za Ivana Galekovića: Firecombat u spomen na poginule vatrogasce "Riječke vatre" za Ivana Galekovića: Firecombat u spomen na poginule vatrogasce "Riječke vatre" za Ivana Galekovića: Firecombat u spomen na poginule vatrogasce