Novosti Sport Događanja

Rekordera u promilima policija zaustavila u Buševcu

17.07.2021. / Maja Peranić

Prvog dana provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene prvenstveno na počinjenje tzv. „četiri glavnih ubojica u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji, policija je na postajnom području PU zagrebačke utvrdila 10 prekršaja vozača pod utjecajem alkohola. Najviše promila izmjereno je 55-godišnjaku kojeg su policajci zaustavili u Buševcu.

-Najveća koncentracija alkohola zabilježena je kod 55-godišnjaka koji je upravljao vozilom Zagrebačkom ulicom u Buševcu, a obavljenom kontrolom utvrđena mu je koncentracija od 1,24 g/kg alkohola u organizmu-izvijestili su iz PUZ-a.

Dodaju kako je utvrđeno ukupno 213 prometnih prekršaja, od čega su 10 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 135 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, 13 zbog nepropisnog korištenja mobitela te 23 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa. Jedna je osoba zadržana do otrježnjenja. Zabilježeno je još 29 ostalih prekršaja. Napominjemo da se radi o rezultatima s područja cijele Zagrebačke županije i Grada Zagreba.

Podijeli