Novosti Sport Događanja

Rekonstrukcija Porinove je u završnoj fazi

06.09.2017. / Ivana Ćurić

Radovi na rekonstrukciji Porinove ulice u završnoj su fazi, a danas ih se obišao i gradonačelnik Dražen Barišić sa svojim suradnicima.

Prilikom obilaska gradonačelnik Barišić izrazio je zadovoljstvo radovima:

-Ovo što mogu vidjeti i što nadzor kaže je kvalitetno napravljeno. Sada vidimo da je prvi sloj asfalta postavljen, sad će doći završni sloj. Do drugog tjedna, 12. rujna, očekujemo da će biti završeni svi radovi, signalizacija postavljena, hortikultura uređena tako da će ovaj, inače jako lijepi i dragi kvart, biti uredan.

Stanovnici ovog dijela grada, vrlo bliskom samo centru na uređenje ulice čekali su godinama, a ono će napokon podići kvalitetu života u tom naselju.

-Došli smo 1968. godine, a ovdje su bile močvare, jezera. Sjećam se da smo u školu išli pješice i ljudi su ovdje doseljavali iz Like, Dalmacije, Bosne i Hercegovine i gradili kuće. To je jedan od jačih kvartova, imamo i crkvu, kvart se razvijao. Ovi radovi za sad dobro idu, ali vidjet ćemo kako će biti nakon prve kiše. Bolje da rade polako, ali kvalitetno – kazao nam je Jurica Milaković, potpredsjednik Gradske četvrti Braće Radić.

Radovi su obuhvaćali rekonstrukciju ulice u duljini od 220 metara, izgradnju oborinskog kanala od 420 metara te su se, istaknuo je gradonačelnik, tako stvorili uvjeti da se prvi dio ulice, od Kolareve do parkirališta župnog dvora u potpunosti uredi. Za radove je izdvojeno oko 2 120 000 kuna koliko će koštati i uređenje drugog dijela ulice koje tek predstoji.

-Tu su i pristupne ulice koje polako tangiraju prema središtu grada, a kao i mnoge druge u nekim drugim kvartovima polako će doći na red. Govorimo o "Bratstvu", "8. martu", "Cvjetnom naselju"– kazao je gradonačelnik Barišić obećavši da će se s radovima ubrzo nastaviti.

-Bilo je važno razgovarati s našim građanima vlasnicima kuća, to su sve naši dragi prijatelji kojima se zahvaljujem na strpljivosti svih ovih desetljeća da se ulica izgradi i obećajem da ćemo ići dalje da ćemo je dalje izgraditi do samoga kraja, do Kolodvorske ulice – rekao je gradonačelnik Barišić.

Galerija slika

Rekonstrukcija Porinove je u završnoj fazi Rekonstrukcija Porinove je u završnoj fazi Rekonstrukcija Porinove je u završnoj fazi Rekonstrukcija Porinove je u završnoj fazi Rekonstrukcija Porinove je u završnoj fazi Rekonstrukcija Porinove je u završnoj fazi Rekonstrukcija Porinove je u završnoj fazi Rekonstrukcija Porinove je u završnoj fazi

Podijeli