°C 26

Radovi u osnovnim školama u punom su jeku

14.08.2019.

Romana Šimek

Radovi na energetskoj obnovi osnovnih škola Nikole Hribara i one u Vukovini u punom su jeku. Kao što je i najavljeno u veljači, nakon 42 godine od izgradnje ovu osnovnu školu očekuje potpuna transformacija, od krova do poda. Uz niz energetskih mjera kojom će školu učiniti boljim i sigurnijim mjestom, kako za učenike, tako i za djelatnike, u prvi plan možemo staviti ono čime se malo koja škola može pohvaliti - podnim grijanjem u školskoj dvorani, a koje najbolje dočarava razinu ulaganja u obnovu škole.

Škole je ovog jutra obišao gradonačelnik Dražen Barišić.

-Po završetku radova vrijednih ukupno više od 30 milijuna kuna, imat ćemo obnovljene, energetski učinkovite i moderne školske zgrade- kaže Barišić.

Jedne od glavnih mjera obnove su zamjena pročelja zgrade škole, nova fasada, zamjena i izolacija krovova, zamjena vanjske stolarije, uvođenje nove i štedljivije rasvjete, uvođenje novog sustava grijanja, mijenja se postojeći sustav grijanja na lož ulje sa peletima, a ono što će posebno obradovati roditelje, ali i učenike škole u Vukovini, jest uvođenje podnog sustava grijanja u dvorani.

Glavni dio radova treba biti gotov do početka školske godine, no preostali dio radova koji ne bi trebao utjecati na održavanje nastave, provodit će se i kroz listopad.

Galerija slika

Radovi u osnovnim školama u punom su jeku Radovi u osnovnim školama u punom su jeku Radovi u osnovnim školama u punom su jeku Radovi u osnovnim školama u punom su jeku Radovi u osnovnim školama u punom su jeku