°C 18

Prvomajska, Tehnoplast i Trade Air u potrazi za radnicima

14.02.2019.

Juraj Odrčić

Na goričkoj ispostavi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje oglašeno je preko 220 radnih mjesta dok istovremeno burza trenutno bilježi brojku od 1077 registriranih nezaposlenih Velikogoričana koji traže posao preko HZZ-a. U odnosu na mjesec ranije to je povećanje za pedesetak novoprijavljenih osoba na burzi.

Zbog povećanog obima posla na određeno 20-tak zaposlenika traži tvrtka Tehnoplast profili iz Šćitarjeva. Zapošljavaju četiri inženjera građevine, tri inženjera strojarstva, jednog vozača, pet bravara, pet montera te pet radnika na izradi i montaži PVC stolarije.

Prvomajska Zagreb za proizvodnju strojeva i alata s tvornicom u Vukovini nudi plaću od 5500 kuna za dvoje komercijalista, a traže i glodača/blanjača koji mogu očekivati netto plaću od pet tisuća kuna jednako kao i dva kovinotokara. Traže i pet montera alatnih strojeva za plaću od 4500 kuna te deset mehatroničara za plaću od 5500 kuna.

Dalekovod je otvorio natječaje kojima traži pet diplomiranih inženjera strojarstva te građevinarstva, pilana Cvitaš VG traži osam radnika, avio prijevoznik Trade Air otvorio je natječaj za školovanje 30 članova kabinskog osoblja, zapošljavaju i dječji vrtići, a potraga za konobarima, prodavačima i građevinskim radnicima je stalno prisutna.