Novosti Sport Događanja

Prvi put u školskim klupama

04.09.2017. / Ivana Ćurić

Školsko zvono danas se oglasilo kako bi označilo većini učenika povratak u školske klupe, dok se 763 prvašića po prvi put susreću sa svojim razredom, učiteljicom i prvim zadaćama.

Prije nego što su zasjeli u svoje školske klupe stariji učenici i učitelji OŠ Eugena Kumičića poželjeli su im dobrodošlicu priredbom za početak školske godine. Puno sreće u učenju prvašićima su poželjeli gradonačelnik Dražen Barišić, v.d.ravnateljica Snježana Ruklić te vlč. Josip Ružman koji će sutra u crkvi Bl.Alojzija Stepinca održati svetu misu za sretan početak školske godine.Igrokazi i pjesma opustili su prvašiće koji su stigli u pratnji mama, tata ili djedova i baka. Neki od učenika s nestrpljenjem i veseljem su dočekali da učiteljica prozove njihovo ime te da sjedne po prvi put u svoj razred, a kod nekih je polazak u školu izmamio i suze.

Prvo što su naučili po dolasku u razred učenici 1.B razreda od učiteljice Dubravke Livade i učiteljice Marcele Đurić naučili su da ne mogu svi govoriti u isto vrijeme, a na prvi učiteljičin upit "što vam se najviše svidjelo na priredbi" ručice su odmah poletjele u zrak. Redom su odgovarali "igra skrivača", "pjesma", "ples", a prvašici Dori najviše se svidjelo kad je curica u igrokazu učila.-Isto tako ste i vi došli ovdje učiti-ohrabrila ih je učiteljica Dubravka nastavivši upoznavanje s prvašićima koji započinju svoje najljepše doba, ono đačko.

Uskoro će u njihove razrede stići i pravi policajci koji će ih upoznati s pravilnim i sigurnim sudjelovanjem u prometu, a sve ostalo naučit će od svojih učiteljica. Koliko god zabavna bila priredba, već sutra otvaraju se knjige i bilježnice i prvašići kreću s učenjem kao i drugi učenici iz viših razreda.

 

Galerija slika

Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama Prvi put u školskim klupama

Podijeli