Novosti Sport Događanja

Provalnici nisu mirovali ni za Božić

28.12.2018. / Petar Brnada

Veliku gužvu i strku oko priprema za proslavu Božića i ove su godine nažalost iskoristili provalnici koji su najaktivniji bili upravo oko Badnjaka te na blagdan Svetog Stjepana.

Naime, u proteklom tjednu zabilježena su dva pokušaja provale u kuću te jedna izvršena provala, izvijestili su iz velikogoričke policije.

Do prvog pokušaja provale u kuću došlo je u noći s 24. na 25. prosinca na Trgu kralja Tomislava gdje je u vremenu od 20 pa do 7 sati nepoznati lopov pokušao provaliti u kuću 57-godišnjakinje.

-Zavlačenjem podesnog predmeta između krila vrata i dovratka provalnik je polomio jezičak cilindra brave, ali tom prilikom je odustao od daljnje namjere te se ne ulazeći u kuću udaljio u nepoznato- priopćili su iz policije.

Drugi pokušaj provale u obiteljsku kuću dogodio se u noći s 26. na 27. prosinca u Kurilovečkoj ulici.

Tamo je lopov pokušao provaliti u kuću u vlasništvu 75-godišnje žene no nije uspio u svojoj namjeri.

Na mjestu događaja obavljen je očevid te je utvrđeno da je nepoznati počinitelj prišao drvenim dvokrilnim vratima te ista pokušao obiti zavlačenjem podesnog predmeta između krila vrata u predjelu brave u čemu nije uspio te se udaljio u nepoznato.

Na sam Badnjak nepoznati počinitelj provalio je u kuću na Trgu kralja Petra Krešimira odakle je odnio više komada zlatnog nakita.

Lopov je u kuću ušao u vremenu od 18:30 do 20:30 sati, a kako navode iz policije utvrđeno je da je ušao u ograđeno dvorište, prišao ulaznim vratima kuće i potom zavlačenjem prikladnog alata između krila vrata i dovratka vrata nasilno obio i otvorio te ušao u unutrašnjost kuće.

Tamo je ispremetao stvari te izvršio krađu raznog zlatnog nakita čime je prouzročio štetu od nekoliko tisuća kuna.

Dodajmo da je u proteklom tjednu gorička policija zabilježila i pet nasilja u obitelji te kao i prošli tjedan 11 prometnih nesreća.

Podijeli