Novosti Sport Događanja

Prošle godine u Velikoj Gorici cijepljeno 41 330 osoba

18.01.2022. / Maja Peranić

Na području Zagrebačke županije prošle je godine protiv koronavirusa cijepljeno ukupno 111 888 građana, a u Velikoj Gorici svoju je dozu zatražilo 41 330 osoba, govore nam iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije. Interes za cijepljenje u županiji je rastao krajem godine dok je u našem gradu najviše građana cijepljeno u svibnju 2021.

Više od 41 000 građana cijepljeno je tako u Velikoj Gorici, a iz Ispostave doma zdravlja objašnjavaju nam kako to nisu samo oni s velikogoričkom adresom već svi koji su dolazili na cijepljenje u naš grad. Radi se o cijepljenima preko punktova i ambulanti za cijepljenje na cijelom velikogoričkom području uključujući susjedne općine Pokupsko, Kravarsko i Orle, dok točan broj samih građana Velike Gorice koji su primili cjepivo nije moguće dobiti.

-Točan broj Velikogoričana koji su primili cjepivo nemoguće je odrediti jer su u Velikoj Gorici cijepljeni i građani drugih gradova, a i naši građani odlaze na cijepljenje u Zagreb i drugdje. Ne postoji informatički sustav koji bi mogao dati točne informacije o broju cijepljenih Velikogoričana- pojasnili su u našoj Ispostavi doma zdravlja.

Među cijepljenima u našem gradu najviše je onih koji su primili jednu dozu, njih 18 152, dok je 17 246 građana cijepljeno s dvije, a treću - booster dozu u našem je gradu primilo 5 966 građana.

Na području cijele Zagrebačke županije interes za cijepljenje prošle godine rastao je kako se godina bližila kraju. Podaci Zavoda govore kako je najviše građana cijepljeno u prosincu i to 36 012 osoba s područja cijele županije.

Podsjetimo, cjepne ambulante uspostavljene su u ispostavama Doma zdravlja Zagrebačke županije 10. lipnja prošle godine, a po broju cijepljenih građana osim prosinca prednjači i studeni kada je cijepljenju pristupilo 35.758 osoba.

Najveći interes za cijepljenje u našem gradu je bio u svibnju kada su na punktovima Velike Gorice cijepljena 8 182 građana. U lipnju je cijepljeno 5 953 građana, a najesen je, prema podacima koje smo dobili, interes bio manji te je po svoje cjepivo u listopadu došlo 1 970 građana.

Narudžbe za cijepljenje nisu vam potrebne te se u Domu zdravlja u Velikoj Gorici možete se cijepiti ponedjeljkom i petkom od 8 do 12 sati te srijedom od 12 do 18 sati.

 

Podijeli