Novosti Sport Događanja

Proglašena elementarna nepogoda za Veliku Goricu, Kravarsko i Pokupsko

06.07.2017. / Sportska redakcija

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je elementarnu nepogodu za područje grada Velike Gorice te općina Kravarsko i Pokupsko nastale uslijed olujnog nevremena i tuče dana 28. lipnja, a koje je na navedenom prostoru nanijelo potpunu materijalnu štetu na poljoprivrednim kulturama te stambenim i gospodarskim objektima.

Nakon Županove Odluke o proglašenju elementarne nepogode, Gradsko i općinska povjerenstva za procjenu štete od elementarnih nepogoda dužna su odmah, a najkasnije u roku od 8 dana, izraditi Prvo priopćenje s procjenom ukupne štete te ga dostaviti Županijskom povjerenstvu koje će potom zbrojene podatke dostaviti Državnom povjerenstvu. Također, Grad Velika Gorica i općine Kravarsko i Pokupsko dužne su unijeti procijenjene poljoprivredne štete u Registar šteta u poljoprivredi.

Podsjećamo i kako je 29. lipnja 2017. godine župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je elementarnu nepogodu za područje općine Klinča Sela nastale uslijed olujnog nevremena i tuče u srijedu, 21. lipnja.

Podijeli