Novosti Sport Događanja

Priznanje DV Ciciban: Katarina Šeravić Lovrak dobitnica nagrade za najboljeg nastavnika na Regionalnoj konferenciji održanoj u Banja Luci

22.04.2024. / Redakcija

Početkom travnja u Banja Luci održana je 6. Regionalna konferencija nastavnika iz regije pod nazivom „Svijet obrazovanja briše granice“. Cilj konferencije je poticanje regionalnog umrežavanja najboljih odgojitelja, učitelja, nastavnika i profesora zbog vidljivosti njihovog rada i stvaralaštva. U četiri dana trajanja konferenciji je prisustvovalo više od 200 odgojno - obrazovnih radnika iz Bosne i Hercegovine, Republike Srbije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore.

Prvog dana konferencije tradicionalno je organiziran „Sajam obrazovanja“ na kojem je prisustvovalo 36 škola i vrtića koje su predstavili nastavnici. Bila je to i prilika za promicanje vrtića s područja Velike Gorice i Zagreba. Tako je Katarina Šeravić Lovrak iz Dječjeg vrtića Ciciban predstavljala svoj vrtić i grad Veliku Goricu na Sajmu obrazovanja s projektom STEM u vrtićima.

Drugi dan konferencije prošao je u obilasku odgojno - obrazovnih ustanova od vrtića do srednjih škola. A završnica je bila monodrama „Kako razumjeti mene s autizmom“, a paralelno se odvijala i „Balkanska zbornica“ u kojoj su nastavnici govorili o svojim nacionalnim projektima.

Treći dan konferencije održano je plenarno predavanje profesorice iz Švedske Indire Stefanović „Zašto švedska djeca sretnije uče“. U sesijama za više razreda osnovnih škola izlaganje je održala učiteljica razredne nastave s pojačanim njemačkim Ivana Ferderber Bošnjak iz Velike Gorice s temom “Njemački kroz pjesmu i ples“.

Treći dan je završio podjelom nagrade za najboljeg nastavnika u regiji. U konkurenciji od više stotina prijavljenih odgojitelja, učitelja, nastavnika, profesora i stručnih suradnika iz 6 država, odabrano je 28 najboljih. Nagradu za najboljeg nastavnika 6. generacije dobila je i Katarina Šeravić Lovrak, magistra ranog i predškolskog odgoja, odgojitelj savjetnik iz Dječjeg vrtića Ciciban Velika Gorica.

U ovoj generaciji nagrađenih je i učiteljica razredne nastave Sofija Štefanec Klobučar iz OŠ „Ivan Benković“ iz Dugog Sela.

 

(Foto: Katarina Šeravić Lovrak)

 

Galerija slika

Priznanje DV Ciciban: Katarina Šeravić Lovrak dobitnica nagrade za najboljeg nastavnika na Regionalnoj konferenciji održanoj u Banja Luci Priznanje DV Ciciban: Katarina Šeravić Lovrak dobitnica nagrade za najboljeg nastavnika na Regionalnoj konferenciji održanoj u Banja Luci Priznanje DV Ciciban: Katarina Šeravić Lovrak dobitnica nagrade za najboljeg nastavnika na Regionalnoj konferenciji održanoj u Banja Luci Priznanje DV Ciciban: Katarina Šeravić Lovrak dobitnica nagrade za najboljeg nastavnika na Regionalnoj konferenciji održanoj u Banja Luci Priznanje DV Ciciban: Katarina Šeravić Lovrak dobitnica nagrade za najboljeg nastavnika na Regionalnoj konferenciji održanoj u Banja Luci

Podijeli