Novosti Sport Događanja

Pristigle ponude za tri gradska projekta

21.05.2020. / Juraj Odrčić

Gradski projekt izgradnje dječjeg vrtića u Selnici, energetske obnove zgrade na Šetalištu Franje Lučića te postave video nadzora nastavljeni su kroz javnu nabavu u kojoj su ovih dana pristigle i ponude za realizaciju projekata.

Izgradnja dječjeg vrtića Selnica s prostorijama društvene namjene imala je procijenjenu vrijednost javne nabave od 5,6 milijuna kuna te se na natječaj javilo sedam ponuđača. Na ovaj javni natječaj pristigle su ponude u visini od 7,6 do 10,6 milijuna kuna. Za ovaj projekt Grad je osigurao sufinanciranje odnosno europska bespovratna sredstva u iznosu od 4,6 milijuna kuna.

Energetska obnova i rekonstrukcija Upravne zgrade Grada Velika Gorica na adresi Šetalište Franje Lučića, zapravo zgrade preko puta crkve Navještenja Blažene Djevice Marije, donosi obnovu zgrade u kojemu se danas nalazi Odjel za poduzetništvo i EU fondove, a također se radi o projektu sufinanciranom EU sredstvima. Procijenjena vrijednost javne nabave iznosila je 4,1 milijuna kuna, a na natječaj je stiglo sedam ponuda u rasponu od 4,1 do 6,8 milijuna kuna. Uz ovu lokaciju veže se i najavljivani EU projekt za Muzej Turopolja, vrijednosti oko 10 milijuna kuna, gdje će se u dvorištu izgraditi novi Interpretacijski centar Muzeja Turopolja s muzejskim depoom i uredima čime će ovaj stari kompleks zgrada dobiti ne samo novi izgled već i novu namjenu. Ovaj vrijedan projekt sufinanciran je 85% iz europskih fondova, a javna nabava se očekuje u sljedećim mjesecima.

Projekt "Postava video nadzora javno prometnih površina Grada Velike Gorice" odnosi se na uvođenje naprednog video nadzora s podrškom za automatskim detekcijama prometnih prekršaja, registracija vozila pa čak i podršku za detekciju lica, a kojim bi se u prvoj fazi pokrilo pet glavnih raskrižja u Velikoj Gorici (Ulice Rudolfa Fizira – Zagrebačka ulica, Ulice kneza Ljudevita Posavskog – Kolodvorska ulica, Ulice Slavka Kolara – Zagrebačka ulica, Ulice 153. brigade Hrvatske vojske – Sisačka ulica) te prostor Parka dr. Franje Tuđmana. Procijenjena vrijednost bila je 1,6 milijuna kuna, a pristigle su dvije ponude približne vrijednosti od 2 milijuna kuna.

Istekom roka za prikupljanje ponuda po ovim javnim nabavama krenuli su rokovi za evaluaciju ponuda iz kojih se potom odabire najpovoljnija.

 

 

Podijeli