Novosti Sport Događanja

Prikupili 6500 potpisa protiv gradnje asfaltne baze u Lomnici

03.07.2017. / Ivana Ćurić

Gotovo dva mjeseca nakon prosvjeda protiv izgradnje asfaltne baze u Donjoj Lomnici mještani i dalje malim koracima nastoje ostvariti svoj cilj. Inicijativa "Stop asfaltnoj bazi u Donjoj Lomnici" izvijestila je kako su njeni članovi prisustvovali proširenom sastanku Vijeća Mjesnog odbora Donja Lomnica i predstavnika mjesnih udruga, a tema su bile poduzete radnje i rezultati peticije te daljnji planovi.

Od posljednjeg sastanka kojeg su Lomničani imali s predstavnicima Grada Velike Gorice na raznim punktovima u gradu , angažmanom pojedinaca prikupljeno je oko 6.500 potpisa koji poručuju protiv izgradnje asfaltne baze u Donjoj Lomnici.

-Predan je Zahtjev za obnovom postupka izdavanja lokacijske i građevinske dozvole (nadležnom tijelu koje je izdalo i prvotnu) uz koji će ići Dopuna s prikupljenim potpisima. Prikupljeni potpisi će se koristiti i za borbu protiv izgradnje Asfaltne baze izvan granica RH. Mjesni odbor na čelu s Predsjednikom je dobio pismo od tvrtke STRABAG d.o.o. "prijetećeg" sadržaja, na kojeg je dogovoreno da će se odgovoriti u suradnji s pravnicima. Ovaj tjedan očekuje se sastanak na Gradu s gradonačelnikom g. Barišićem i očitovanje Ministarstva zaštite okoliša (dogovoreno je da će na sastanku prisustvovati: Milivoj Dijanežević, Mijo Jakunić, Mario Janečić, Dubravko Katulić, Dražen Šoštarec i Suzana Deverić-izvijestili su na službenoj stranici Inicijative.

Nakon planiranog sastanka u Gradu uslijedit će ponovno sastanak Mjesnog odbora i predstavnika udruga kako bi se organizirali za daljnje djelovanje. Jedno je sigurno, Lomničani se ne predaju.

Podijeli