Novosti Sport Događanja

Prevencija je ključ borbe protiv ove opake bolesti: Cijepljenjem protiv HPV-a se smanjio broj oboljelih od raka vrata maternice

21.01.2023. / Redakcija

Humanitarnom prodajom mimoza u Velikoj Gorici obilježen je Dan prevencije raka vrata maternice. Akciju su organizirali Hrvatska liga protiv raka, Veleučilište Velika Gorica, Gimnazija Velika Gorica te Liga protiv raka Zagrebačke županije, uz potporu Grada Velike Gorice. Cilj ove plemenite akcije je podignuti svijest i osnažiti žene da se odazovu na nacionalne preventivne preglede, te istaknuti važnost edukacije i pravovremenog cijepljenja protiv HPV-a. Od raka vrata maternice u Hrvatskoj svake godine život izgubi više od 120 žena.

- Vide se promjene na bolje u kontekstu prevencije. Cijepljenjem protiv HPV-a se smanjio broj oboljelih. Prema statistikama ova bolest je odmah iza raka štitnjače i raka jajnika, a najpogođenija je populacija je žena između 30 i 39 godine. Tijekom ove godine planiramo napraviti edukativna predavanja u suradnji sa srednjoškolskim centrima, jer je jako važno cijepiti se u srednjoškolskoj dobi – rekla je predsjednica Lige protiv raka Zagrebačke županije i profesorica na VVG-u Sanja Kalambura.

Nakon stanke uzrokovane epidemijom korona virusa manifestacija se opet održala na tradicionalnom mjestu ispred Tržnog centra. Organizatori su zadovoljni što su napokon opet među ljudima, a nije izostao niti odaziv građana Velike Gorice. Akciji se pridružio i gradonačelnik.

- Drago nam je da ponovno u našem gradu možemo podržati ovu hvalevrijednu akciju. Važno je uvijek naglašavati važnost prevencije ove opake bolesti. Nadamo se da ćemo ovakvim akcijama podići svijest kod ljudi i želim se zahvaliti organizatorima ovog hvalevrijednog projekta – poručio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Galerija slika

Prevencija je ključ borbe protiv ove opake bolesti: Cijepljenjem protiv HPV-a se smanjio broj oboljelih od raka vrata maternice Prevencija je ključ borbe protiv ove opake bolesti: Cijepljenjem protiv HPV-a se smanjio broj oboljelih od raka vrata maternice Prevencija je ključ borbe protiv ove opake bolesti: Cijepljenjem protiv HPV-a se smanjio broj oboljelih od raka vrata maternice Prevencija je ključ borbe protiv ove opake bolesti: Cijepljenjem protiv HPV-a se smanjio broj oboljelih od raka vrata maternice Prevencija je ključ borbe protiv ove opake bolesti: Cijepljenjem protiv HPV-a se smanjio broj oboljelih od raka vrata maternice

Podijeli