°C 12

Prevario 82-godišnju ženu i pobjegao s više tisuća kuna

18.10.2017.

ivana

Novi slučaj prevare zabilježen je jučer, 17. listopada, u Velikoj Gorici, ovoga puta u stanu u Kolodvorskoj ulici.

- Između 12.45 i 14 sati nepoznati muškarac se lažno predstavio i počinio prijevaru na štetu 82-godišnjakinje koja mu je predala više tisuća kuna- izvijestili su iz Policijske uprave zagrebačke.

U utorak su se tako dogodila tri slučaja prijevare na području PUZ-a, a osim u Velikoj Gorici, ostali slučajevi dogodili su se na Trešnjevci i u Sesvetama.

-Još jednom upozoravamo građane da, ako se susretnu s nepoznatim osobama koje pokušavaju ući u njihove domove i doći u posjed njihovog novca, takve osobe nipošto ne puštaju u stanove ili kuće te da im ne predaju svoj novac ili druge vrijedne stvari, jer se radi o osobama koje se lažno predstavljaju kao djelatnici banke, maserke ili policijski službenici koji samo iskorištavaju nemoć i neznanje starijih osoba. Isto tako u slučaju da građani zaprime pozive od nepoznatih osoba putem telefona u kojima se traži od njih da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima ili kažu da će netko doći na njihovu adresu radi provjere novca ili zlata, upozoravamo građane da ODMAH obavijeste policiju na broj 192-poručili su iz policije.