Novosti Sport Događanja

Prenoćio u postaji i ostao bez vozačke: Rekorder vikenda napuhao 2,26 promila!

10.02.2020. / Petar Brnada

Nešto iza 4 sata u noći gorička policija u subotu je zaustavila i alkotestirala muškarca kojemu je u krvi izmjereno čak 2,26 g/kg alkohola.

Zaustavljanje pijanog vozača dogodilo se u sklopu još jedne vikend akcije „Alkohol i opojne droge“ i „Brzina“, a kako nam kažu iz PP Velika Gorica, muškarca su zaustavili u Ulici kraljice Jelene.

-Dolaskom do kbr.6 navedene ulice isti je zaustavljen i alkotestiran kojom prilikom je utvrđeno  da je upravlja vozilom pod utjecajem alkohola dok je  u organizmu imao 2,26 g/kg alkohola, manjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg. Istom je na mjestu događaja privremeno oduzeta vozačka dozvola, i smješten je u posebnu prostoriju ove PP do otriježnjenja i protiv istog je podnijet Optužni prijedlog nadležnom sudu- rekli su nam iz policije.

Prilikom provođenja vikend akcija policija je utvrdila 35 ciljanih prekršaja među kojima je čak 26 prekršaja vožnje prekoračenja brzine te devet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a ukupno je utvrđeno 48 prometnih prekršaja.

Podijeli