Novosti Sport Događanja

Predomislili se: Školarci Zagrebačke županije ipak će na praznike u starom terminu

07.06.2019. / Petar Brnada

Iako su prvotno dogovorili četvrti model školskih praznika koji je podrazumijevao više kraćih odmora, u Zagrebačkoj županiji ipak su se odlučili prilagoditi Gradu Zagrebu, pa su odabrali prvi od četiri ponuđena modela provedbe zimskih i proljetnih školskih praznika u školskoj godini 2019./2020.

Tako će učenici s područja Zagrebačke županije biti na praznicima isto kao i djeca koja školu pohađaju u Gradu Zagrebu i to od 23. prosinca do 13. siječnja 2020. godine (nastava počinje 13. siječnja) te od 14. do 17. travnja 2020. godine (nastava počinje 20. travnja).

-Zagrebačku županiju i Grad Zagreb dijeli formalna administrativna granica, ali nas povezuju djeca, roditelji i nastavnici koji moraju biti zadovoljni. Stoga će se Zagrebačka županija prilagoditi odluci Zagreba i također izabrati prvi ponuđeni model kako bi sva djeca na ovom području išla na praznike u isto vrijeme- izjavila je Mirela Katalenac, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Zagrebačke županije.

Podsjetimo, Zagrebačka županija se krajem svibnja, a u dogovoru s ravnateljima, gradovima i općinama te uz prethodne konzultacije s Gradom Zagrebom, Krapinsko zagorskom i Sisačko moslavačkom županijom odlučila za model 4. koji podrazumijeva više kraćih odmora.

-Imajući na umu roditelje i važnosti da se šire područje odluči za isti model, razgovarali smo s predstavnicima Zagreba i okolnih županija i vjerovali da imamo dogovor. Zagreb se odlučio za drugi model, a mi se moramo i želimo prilagoditi jer djeca i roditelji moraju biti zadovoljni naglasila je Katalenac- objasnivši kako na podruju Zagrebačke županije postoje učenici iz istih obitelji od kojih jedno dijete školu pohađa na području Županije, a druga na području Zagreba.

Kako je dodala Katalenac, slična je situacija na svim rubnim dijelovima županije stoga je izrazito bitno postići dogovor ne samo na razini pojedine regionalne samouprave već i šire.

Podijeli