Novosti Sport Događanja

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite vatrogasci odradili vježbu spašavanja

01.03.2024. / Maja Peranić

Atraktivan prizor u samom centru grada. Vatrogasci pomoću autoljestvi "spašavaju" unesrećene iz zgrade gradske uprave. Što se događa?- zapitali su se prolaznici koji su se ondje jutros zatekli. Nema panike, riječ je tek o vježbi koju je Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica uprizorila povodom Međunarodnog dana civilne zaštite.

Svim pripadnicama i pripadnicima sustava civilne zaštite koji svakodnevno, a najviše u nevoljama vode brigu o stanovništvu tom su prilikom vatrogasci čestitali njihov dan.

Međunarodni dan civilne zaštite, obilježava se 1. ožujka kao dan koji je 1990. godine Glavna skupština Ujedinjenih naroda odredila kao Svjetski dan civilne zaštite, kao sjećanje na dan kada je 1972. počela s radom Međunarodna organizacija za civilnu zaštitu sa sjedištem u Ženevi. U Republici Hrvatskoj Dan civilne zaštite, odlukom Vlade, obilježava se od 1992. godine.

(foto: JVP Velika Gorica)

Galerija slika

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite vatrogasci odradili vježbu spašavanja Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite vatrogasci odradili vježbu spašavanja Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite vatrogasci odradili vježbu spašavanja

Podijeli