Novosti Sport Događanja

Povezivanje zračne luke i Zagreba ipak u smjeru željeznice

01.07.2020. / Redakcija

Tramvaj ili željeznica? Pitanje kako povezati zračnu luku i Zagreb još nije dobilo konačan odgovor, a iako su iz Zagreba krenuli s planovima za produženje tramvajske pruge od Kvatrića prema Domovinskom mostu, bez jasnih odgovora tko bi vodio spoj do aerodroma, danas stiže informacija u drugom smjeru.

Zamjenik šefa izbornog stožera HDZ-a Krunoslav Katičić, ujedno i saborski kandidat u VI. izbornoj jedinici, naglasak je stavio na modernizaciju gradske željeznice u Zagrebu koji treba modificirati koristeći europske fondove za infrastrukturne projekte.

- Jedan od najvećih gradskih prometnih potencijala je postojeća gradska željeznica koju je potrebno modificirati kako bi bolje služila gradskom prometu i povezivanju. Takva modificirana gradska željeznica, koja je u svom velikom dijelu već izgrađena, doprinijela bi boljem prometnom povezivanju Grada i rasterećenju gradskog prometa. Također, takvom gradskom željeznicom trebalo bi povezati Zračnu luku dr. Franjo Tuđman s centrom grada te autobusnim i željezničkim kolodvorom, jer je Zagreb jedna od rijetkih europskih metropola sa slabom povezanošću grada i zračne luke javnim prijevozom te bez izravne željezničke veze između grada i zračne luke – poručio je Katičić, inače državni tajnik u ministarstvu imovine.

Podijeli