Novosti Sport Događanja

Popravimo: Klikom do rješenja komunalnih problema

18.05.2017. / Ivana Ćurić

Prije dvije godine Grad Velike Gorica započeo je projekt informatizacije i informatičkog povezivanja gradskog komunalnog sustava: Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet koji obuhvaća i Komunalno i Prometno redarstvo, te gradska komunalna poduzeća. Komunalni informacijski sustav nadograđen je modulom za prijave građane, tako da će svi Velikogoričani putem računala ili mobilnih uređaja moći prijaviti komunalne probleme i zatražiti intervenciju.

- Naš je cilj u potpunosti informatizirati sve komunalne aktivnosti, kako bi se sve intervencije ubrzale i sustavno evidentirale. U našem novom Komunalnom centru VG Goričanka osigurali smo prostor za kontrolni centar ili tzv. „pametnu sobu“ iz koje će se nadzirati promet, sigurnost i ostali aspekti života jednog modernog grada – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Komunalni informacijski sustav obuhvaća niz modula putem kojih se upravlja održavanjem prometnica, zelenih površina, javnom rasvjetom, telekomunikacijskom infrastrukturom, vodovodom i kanalizacijom, odvozom smeća, reklamnim površinama…

- Od danas Velikogoričani klikom miša ili porukom putem mobilne aplikacije mogu prijaviti sve vrste komunalnih problema u gradu. Ovaj sustav neslužbeno zovemo „48 sati“ jer očekujemo od naših službi da sve prijave budu riješene u roku od 48 sati ili ako ih ne bude moguće riješiti u tom vremenu, građani će dobiti informaciju što i u kojem vremenu će biti učinjeno. Sve prijave i njihov status mogu se pratiti putem računala ili mobilnih uređaja – dodao je gradonačelnik Barišić.

Apliakcija je dostupna za Android i iOS uređaje, upute pronađite OVDJE, a probleme je moguće prijaviti i putem web stranice.

Podijeli