Novosti Sport Događanja

Policijski tjedan obilježile provale, policija poziva na samozaštitno ponašanje

08.10.2021. / Redakcija

Ovaj je tjedan PP Velika Gorica zabilježila povećan broj događaja na području grada i okolnih naselja. U samo jednom danu dogodilo se razbojništvo te provala i pokušaj provale u razmaku od svega pola sata.

U ponedjeljak, 4. listopada, u 19 sati, u ulici Radićev Odvojak nepoznati je počinitelj prišao sa stražnje strane kuće gdje je neuspješno pokušao obiti balkonska vrata, stoga nije došlo do ulaska u kuću i počinitelj se udaljio.

Samo pola sata kasnije, u Ulici Emila Laszowskog, počinitelj je iskoristio neopreznost vlasnika te ušao u kuću kroz otvorena balkonska vrata. Djelomično je ispremetao stvari i ukrao novac, a šteta je procijenjena na nekoliko tisuća kuna. 

-Dolazi dio godine kada se rano pale svijetla što počiniteljima daje informaciju jesu li vlasnici u kući. Čak 98% provala je izvršeno kad u kući nije bilo nikoga. Ovih vlasnika nije bilo svega pola sata, stoga je savjet da se prije izlaska iz kuće zatvaraju vrata i prozori te spuštaju rolete jer takva banalna stvar može spriječiti provalu. Ostavljanje upaljenog svjetla također je samozaštitno ponašanje- upozorili su iz policije.

Također, u ponedjeljak u 14:30 sati dogodilo se razbojništvo u Ulici Jurja Dobrile gdje je nepoznati počinitelj ušao u trgovinu i prijetnjom djelatnici uspio otuđiti novac o čemu smo ranije izvijestili.

Ovaj tjedan bilo je više podnesenih kaznenih prijava nasilja u obitelji, evidentirana su 4 prekršaja nasilja u obitelji, 4 prekršaja posjedovanja droge i 11 prometnih nesreća.

Podijeli