°C 18

Policija za vikend uzela šest vozački, od sutra nova akcija

12.08.2019.

Juraj Odrčić

Velikogorički policajci nastavili su i ovoga vikenda preventivne akcije kojima nastoje objasniti vozačima da je vožnja pod utjecajem alkohola i droga, kao i nepridržavanje ograničenja brzine, najskuplja vožnja.

Ovakvu poduku u noćnim satima od 9. do 12. kolovoza primilo je deset vozača i to njih šest zbog prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i četiri zbog prekršaja nepropisne brzine.

- Svi vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, izdani su im prekršajni nalozi i isključeni su iz prometa na 12 sati - poručili su iz goričke policije.

Rekorder ovoga vikenda zaustavljen je u Sisačkoj ulici u petak nešto prije ponoći. Za upravljačem automobila bio je muškarac starosti 52 godine koji se u svoju vožnju uputio s koncentracijom alkohola u organizmu od 2,01 g/kg odnosno promila zbog čega ga prema novom zakonu najvjerojatnije čeka uvjetna kazna zatvora i zabrana upravljana vozilom od šest mjeseci.

Od sutra nova akcija

Policijska uprava zagrebačka će od 12. do 18. kolovoza 2019. godine provoditi preventivno – represivnu akciju „Nadzor brzine kretanja vozila“.

U utorak, 13. kolovoza od 10 do 18 sati, na području Policijske uprave zagrebačke provest će se akcija „Nadzora brzine kretanja vozila“. Cilj je akcije podizanje veće razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja. Posebna pozornost obratit će se na prekršaje nepropisne brzine kretanja vozila i drugim težim prekršajima kao što su prisutnost alkohola u organizmu, tehnička neispravnost vozila, nepropisno pretjecanje, upravljanje prije stjecanja prava i pod zabranom, prekršaji mladih vozača, korištenje sigurnosnog pojasa, zaštitne kacige, nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje i ostalo.