°C 13

Policija tijekom vikenda za volanom uhvatila čak petoricu bez dozvole za upravljanjem

21.10.2019.

Petar Brnada

U vikendu od 18. do 21. listopada na području policijske postaje Velika Gorica u noćnim je satima temeljem plana PU Zagrebačke provedena akcija „Alkohol i opojne droge“ i „Brzina“ prilikom koje su velikogorički plavci utvrdili ukupno 17 ciljanih prekršaja.

Uz šest prekršaja nepropisne brzine, dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te četiri prekršaja nepropisnog parkiranja, svakako zabrinjava podatak o broju uhvaćenih pojedinaca koji nikako nisu smjeli sjediti za volanom.

Naime, za vrijeme provođenja akcije policija je u prekršaju uhvatila i četvoricu koji su upravljali vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, ali i jednoga koji je vozilom upravljao iako mu je već ranije izrečena zabrana, a zbog čega će sada svi skupa biti kažnjeni sukladno novom Zakonu o sigurnosti na cestama.

Zanimljivo je da tijekom provedbe akcije niti jedan vozač nije zatečen da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola, dok su se tijekom vikenda desile četiri prometne nesreće od čega jedna sa jednom lako ozlijeđenom osobom.