Novosti Sport Događanja

Policija kod 18-godišnjaka pronašla 20 grama marihuane, kuće i podrumi ponovno na meti lopova

29.05.2020. / Petar Brnada

Policijska postaja Velika Gorica ovih je dana provela kriminalističko istraživanje nad mladićem s područja grada kod kojega je pronađena nešto veća količina marihuane.

Kako smo doznali, riječ je o 18-godišnjaku kojega su zatekli s 20 grama marihuane, a uz to su pronašli i jednu digitalnu vagu.

-Zbog navedenog isti je od strane policijskih službenika uhićen te je protiv njega podnesena kaznena prijava zbog sumnji u počinjenje kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama iz članka 190.-rekli su nam u policiji.

U ovom tjednu policija je zaprimila dojavu o provali u kuću u naselju Strmec Bukevski koja je u vlasništvu 70-godišnjeg muškarca. Prema navodima policije provala se dogodila s 26. na 27. svibnja kada je u kuću upao lopov koji je prethodno polomio brave na vratima. Još uvijek nepoznati počinitelj operirao je ne samo po kući nego i po podrumu te potkrovnom dijelu kuće gdje je ispremetao stvari te naposljetku ukrao jedan TV prijamnik.

Uz provalu u kuću, zabilježen je i jedan pokušaj provale u podrume 26-godišnje Velikogoričanke koji se dogodio u noći s 22. na 23. svibnja, u vremenu od 19 do 07:30 sati.

-Nepoznati počinitelj došao je u stambenu zgradu u Pančićevoj ulici gdje je prikladnim alatom pokušao otvoriti vrata ostave te je iz sada neutvrđenih razloga odustao od daljnje namjere te se udaljio ništa ne otuđivši- rekli su nam u policiji.

U proteklih sedam dana, od 23. do 29. svibnja na postajnom području Velika Gorica zabilježeno je sve skupa 27 događaja. Evidentirano je osam kaznenih djela od kojih se njih pet progoni po službenoj dužnosti dok je u slučaju tri kaznena djela progon predviđen privatnom tužbom.

U tjedan dana zabilježen je i jedan prekršaj nasilja u obitelji te osam prometnih nezgoda.

Podijeli