Novosti Sport Događanja

Poduzetnik iz Istre investirao u Goricu

10.04.2017. / Ivana Ćurić

Na velikoj parceli u Vukomeričkoj ulici, između Kauflanda i Miošićeve gradi se centar tvrtke iz Istre koja dio svog poslovanja donosi u Veliku Goricu.

Nove investitore posjetili su danas gradonačelnik Dražen Barišić, pročelnik za poduzetništvo, investicije i EU fondove Domagoj Ilečić te drugi suradnici.

-Izuzetno smo sretni što se otvaraju radna mjesta i nove investicije u našem gradu, a pogotovo što su te investicije došle izvan naše regije jer tvrtka je iz Poreča i svoj interes je našla u Velikoj Gorici. Mogu izraziti zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s tvrtkom i da smo vrlo brzo uspostavili suradnju i ishodili dokumentaciju, a brzo se i gradi. Njihova djelatnost je za nas itekako došla jer se smatramo krajem gdje se od drva živjelo, i to je uz tehnološka i nova dostignuća dobrodošlo i primjereno za ovaj kraj i tržište -rekao je gradonačelnik Dražen Barišić prilikom posjeta gradilišta tvrtke Fagus.

-Tvrtka ulazi u realni život Velike Gorice, ovdje će biti proizvodni, skladišni, izložbeni i prodajni prostor premaza za dekoraciju drva, podova i zidova. Ukupna investicija je 22 milijuna kuna od toga je 12 za građevinski dio, 8 za unutarnje uređenje i opremu i 2 milijuna je vrijednost zemljišta- rekao je Edvard Zidarić, vlasnik tvrtke koja je upravo u Gorici pronašla mjesto za širenje svog poslovanja.

Objekt koji se gradi imat će 1.700 kvadrata neto površine, izmeđuostalog i izložbeni prostor gdje će izložiti više stotina uzoraka za tretiranje drva u interijeru i eksterijeru, nekoliko desetina uzoraka za podove i zidove, i taj prostor zamislili su kao mjesto susrete mišljenja arhitekta, stolara, interijeriste i ljudi koji će biti u potražnji za bojama za svoj interijer.

-Završetak radova se očekuje krajem godine, radit će 4-5 djelatnika, a surađujemo s tvrtkom Rener Italia. Pogledali smo hrpu terena u Zagrebu ali zbog izvrsne povezanosti i pozitivnih iskustva u radu s lokalnom administracijom za koje smo čuli od naših klijenta odlučili smo se za Goricu-dodao je gospodin Zidarić.

Galerija slika

Poduzetnik iz Istre investirao u Goricu Poduzetnik iz Istre investirao u Goricu Poduzetnik iz Istre investirao u Goricu Poduzetnik iz Istre investirao u Goricu Poduzetnik iz Istre investirao u Goricu Poduzetnik iz Istre investirao u Goricu Poduzetnik iz Istre investirao u Goricu Poduzetnik iz Istre investirao u Goricu Poduzetnik iz Istre investirao u Goricu Poduzetnik iz Istre investirao u Goricu Poduzetnik iz Istre investirao u Goricu Poduzetnik iz Istre investirao u Goricu

Podijeli