Novosti Sport Događanja

Podbrežnica: Ulica će se graditi, ali bez spajanja na Zadarsku

30.07.2020. / Redakcija

Stepinčeva ulica dobit će svoj produžetak iza gradskog groblja prema Podbrežnici, ali ona neće spajati Zadarsku i Dobrilinu ulicu. Rješenje je to koje je jutros predstavio gradonačelnik Dražen Barišić na licu mjesta.

-Grad je putem Gradske četvrti Miljenko Granić zaprimio zahtjev za spajanjem Dobriline i Zadarske još ranije, to je uvršteno u plan rada za 2020. godinu sukladno drugim zahtjevima koje četvrti imaju. Još ranije smo u planove uvrstili mogućnost probijanja Zadarske do Dobriline, mišljenje su dali i urbanisti jer bi se time omogućila bolja prometna veza ovog djela grada, naknadno se pojavila želja građana koji se protive tom spajanju, a mi smo kao i uvijek na usluzi građanima i mišljenja smo da Zadarska ulica može ostati slijepa. Izgradit će se ulica uz gradsko groblje i spojiti s Dobrilinom tako da bi se mogao opslužiti ovaj dio grada koji je postao vrlo intenzivan i mi moramo investitorima osigurati pristup na javnu površinu-pojasnio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Kombinirano igralište pored Gradskih vrtova?

Uz spomenutu cestu koja će se izgraditi u skoroj budućnosti osvanut će novi Muller, talijanski trgovački lanac Euro Spin već je dobrano u radovima, a za zemljište iza njega postoji interes još jednog stranog investitora koji u Hrvatskoj upravlja sa nekoliko shoping centara. Nova cesta omogućit će pristup prometu za potrebe poslovnih subjekta, a Podbrežnici ostaje Zadarska kao slijepa ulica uz mogućnost spajanja ako danas-sutra građani izraze želju. Popularna stazica od Podbrežnice do Dobriline ostat će u vidu nove pješačko-biciklističke staze.

-Napravili smo nekoliko projekcija, cesta bi trebala biti iza groblja i protegnuti se u dužinu nekih 150 m i za sada se neće spojiti sa Zadarskom, ako će građani htjeti jednoga dana spojiti, bit ćemo u mogućnosti to napraviti, ali sada ćemo omogućiti da se aktivira ova zona s novim sadržajem i radnim mjestima. Nova cesta imat će kolnik, zeleni pojas te pješačku i biciklističku stazu po svim standardima. Ovo je prilika da istaknem kako se već nekoliko godina razmatra mogućnost kombiniranog igrališta na Podbrežnici, spremni smo ga napraviti na zemljištu pored gradskih vrtova - dodao je gradonačelnik.

Podbrežnica i dalje ima veliki pravni problem vezan uz nekadašnju tvrtku Pionir koja je izgradila naselje, a čiji pravni sljednik je ostao upisan na infrastrukturu u naselju zbog čega Grad ne raspolaže slobodno s površinama unutar kvarta, a upravo je to razlog zašto se kombinirano igralište planira na rubnom dijelu uz gradske vrtove.

Uz gradonačelnika lokaciju je obišao i Ivica Kolarec, predsjednik GČ Miljenko Granić dodavši kako je spajanje Zadarske sa Dobrilinom ranije stavljano u programe gradske četvrti, no važno im je što imaju za reći njihovi susjedi na Podbrežnici koji su kroz peticiju iskazali interes da se Zadarska ne probija kako bi ostala ulica manjeg intenziteta prometa.

 

 

 

Podijeli