Novosti Sport Događanja

Počela međunarodna biciklistička utrka CRO Race: U nedjelju očekujte usporen promet na cestama Velike Gorice i Zagreba

27.09.2022. / Klara Kosić

Danas je počela međunarodna biciklistička utrka CRO Race koja će trajati do nedjelje 2. listopada, kada će biciklisti proći i cestama Velike Gorice.

Biciklisti će u šest dana prijeći više od 1000 kilometara vozeći lokalnim, županijskim i državnim cestama te će, uz izravan prijenos na Eurosportu, i ove godine kadrovi prirodnih i kulturnih ljepota Hrvatske obići sve kontinente u 130 zemalja.

U nedjelju, 2. listopada, zadnja će ih utrka povesti od Svete Nedjelje preko gradova Zagrebačke županije do završetka u samom centru Zagreba, a proći će i Velikom Goricom.

Zbog utrke će promet biti otežan i na zagrebačkim i velikogoričkim cestama. Na prometnicama kojima se kreće utrka, u razdoblju od 10:30 do 17:00 sati bit će na snazi privremena regulacija prometa dijela javnih cesta te će se ograničenje prometa vršiti uz nazočnost djelatnika MUP-a i predstavnika organizacije.

U Velikoj Gorici biciklisti će prolaziti Ulicama kneza Ljudevita Posavskog, Matice Hrvatske, Trgom kralja Petra Krešimira IV, Trgom kralja Tomislava, Šetalištem Franje Lučića, Rakarskom ulicom, Avenijom Ivana Pavla II. te Ulicom 153. brigade Hrvatske vojske, preko koje nastavljaju dalje prema Sesvetskom Kraljevcu.

- Budući da trase utrke voze većinom po državnim cestama i glavnim prometnim rutama, ovim dopisom napominjemo kako će kompletan promet koji se odvija tim dionicama u smjeru kretanja biciklista od samog starta biti usporen, u skladu s kretanjem biciklista, odnosno oko 40 - 50 km/h. Obzirom da će staza biti osigurana od strane predstavnika MUP-a, neće biti moguća pretjecanja ni propuštanja prometa, pa samim time postoji velika vjerojatnost da će doći do kašnjenja autobusnih linija koje prometuju tim dionicama – upozoravaju organizatori.

Detaljnu stazu utrke možete vidjeti ovdje.

 

Podijeli