Novosti Sport Događanja

Po prvi puta svečano dodijeljena nagrada "Ruža Zagrebačke županije"

02.03.2023. / Redakcija

U srijedu, 1. ožujka u restoranu Chop Old House po prvi puta dodijeljena je nagrada „Ruža Zagrebačke županije" za najveće doprinose u turističkom sektoru Zagrebačke županije.

Dodjelu nagrada u ime Ministarstva turizma i sporta otvorila je Monika Udovičić, naglasivši da je dobro vidjeti izvrsne primjere i napredak turizma u Zagrebačkoj županiji s obzirom na to da potražnja za Hrvatskom veća nego ikad. Zagrebačka županija bilježi uspjehe u turizmu, a statistika ukazuje na veći broj noćenja od rekordne 2019. godine, istaknuo je zamjenik župana Zagrebačke županije, Damir Tomljenović.

- Imamo veliko bogatstvo ponude i turizam se nastavlja razvijati. Imamo i velike prednosti – imamo nedirnutu prirodu par kilometara od Zagreba, prekrasne OPG-ove, a razvijaju se i smještajni kapaciteti – rekao Tomljenović.

Ne čudi onda što se stručni žiri našao u velikim mukama kada je trebalo odlučiti dobitnike. Među 60 prijavljenih prema kriterijima se izdvojilo 17 najboljih u osam kategorija koji čine "crème de la crème" turističke ponude Zagrebačke županije.

Od velikogoričkih turističkih ponuda istaknuo su se projekt Avantuturopolje OPG-a „Grgar” u kategoriji najinovativnijih proizvoda i usluga, dok je Međunarodna zračna luka Zagreb „Franjo Tuđman” zbog Božićnog kutka osvojila nagradu u kategoriji društveno odgovornog poduzetništva, a Hotel Royal Airport osvojio je nagradu za smještajne objekte. Posebne su nagrade dodijeljene istaknutim pojedincima među kojima su se našli Stipo Duvnjak (KUD Novo Čiče) i Nenad Čunčić (Turopoljska pivnica).

Od ostalih nagrada, u kategoriji eno-gastro turizam Ruža je uručena  Udruzi Samoborska češnjovka, koja je dobila europsku zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla, te slastičarnici „Jagode i čokolada“, koja je s gastro suvenirima neizostavni dio dugoselskih turističkih manifestacija. Kategorija održivi turizam nagrade dodjeljena je Posavskom kukuruznom labirintu „Hrvatica“, koji spaja kretanje u prirodi i povezivanje s lokalnom baštinom na inovativan način. Nagradu za održivi turizam dobio je i Chef Bernard korak i vinariji Korak koji privlači turiste u plešivičko gorje.

Za najinovativnije proizvode i usluge nagrade, uz Avanturopolje je nagrađena i Turistička zajednica Grada Jastrebarskog za festival Pješnušaca i Jagoda, dok je osim Zračne luke nagradu u kategoriji društveno odgovornog poduzetništva dobio i inovativni "Hrvatski kišobran".
Za smještajne objekte nagradu je dobio još i Kamp Zagreb, a posebne nagrade za istaknute pojedince osvojili su i Goran Hanžek (Vinarija „Litterarij“), Ivana Purek Puhelek i Tihomir Jagunić (Hotel Princess). Doris Pinčić dodijeljeno je posebno priznanje za doprinos turizmu autorskim projektom „Doživi domaće“.

- Nagrade dijelimo sa željom da stvaramo priče pojedinaca koji su kotačić našeg turizma. U proteklih 4 godine nastojimo pokazati koliko divnih priča postoji na kontinentalnom dijelu Hrvatske jer znamo koliko je teško stvarati nešto da nam se gost vrati, a naravno da i imamo neki gospodarski benefit. Zagrebačka županija je jedna divna destinacija u kojoj ćete osjetiti svu čar hedonizma - istaknula je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Dobitnicima je čestitao i gradonačelnik Krešimir Ačkar.

- Kvaliteta nikada nije slučajna, ona je uvijek produkt predanog rada. Ovo je vrlo poticajno za sve koji su bili u konkurenciji, ali i za one koji nisu, a bave se turizmom, da se još više daju u ovu djelatnost kako u svom privatnom dijelu, tako i na dobrobit svoje lokalne i regionalne samouprave. Ovi primjeri služe i onima izvan naše županije za motivaciju i povlačenje sredstava, razmjenu iskustava i svega što bi moglo unaprijediti turizam koji je u Zagrebačkoj županiji i našem gradu i sada već na većoj razini, a dakako da može biti i još bolji i uspješniji – rekao je.

 

Proizvedeno u suradnji sa Zagrebačkom županijom

Galerija slika

Po prvi puta svečano dodijeljena nagrada "Ruža Zagrebačke županije" Po prvi puta svečano dodijeljena nagrada "Ruža Zagrebačke županije" Po prvi puta svečano dodijeljena nagrada "Ruža Zagrebačke županije" Po prvi puta svečano dodijeljena nagrada "Ruža Zagrebačke županije" Po prvi puta svečano dodijeljena nagrada "Ruža Zagrebačke županije" Po prvi puta svečano dodijeljena nagrada "Ruža Zagrebačke županije" Po prvi puta svečano dodijeljena nagrada "Ruža Zagrebačke županije" Po prvi puta svečano dodijeljena nagrada "Ruža Zagrebačke županije" Po prvi puta svečano dodijeljena nagrada "Ruža Zagrebačke županije" Po prvi puta svečano dodijeljena nagrada "Ruža Zagrebačke županije" Po prvi puta svečano dodijeljena nagrada "Ruža Zagrebačke županije" Po prvi puta svečano dodijeljena nagrada "Ruža Zagrebačke županije" Po prvi puta svečano dodijeljena nagrada "Ruža Zagrebačke županije" Po prvi puta svečano dodijeljena nagrada "Ruža Zagrebačke županije" Po prvi puta svečano dodijeljena nagrada "Ruža Zagrebačke županije" Po prvi puta svečano dodijeljena nagrada "Ruža Zagrebačke županije" Po prvi puta svečano dodijeljena nagrada "Ruža Zagrebačke županije" Po prvi puta svečano dodijeljena nagrada "Ruža Zagrebačke županije" Po prvi puta svečano dodijeljena nagrada "Ruža Zagrebačke županije" Po prvi puta svečano dodijeljena nagrada "Ruža Zagrebačke županije"

Podijeli